סלט שעועית ירוקה, אפרסק, פטה כבשים ואגוזי לוז קלויים | השף הלבן

סלט שעועית ירוקה, אפרסק, גבינת פטה כבשים ואגוזי לוז קלויים

סלט שעועית ירוקה, חלוטה וצרובה קלות, עם אפרסק רענן ופריך, פירורי גבינת פטה כבשים ואגוזי לוז קלויים, עטופים ברוטב וינגרט מפנק…. השילוב יפתיע אתכם!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט שעועית ירוקה, אפרסק, גבינת פטה כבשים ואגוזי לוז קלויים

המרכיבים ל4:

לרוטב וינגרט:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חרדל צרפתי חלק
  • 1-2 כפות חומץ אגוזים או חומץ בן יין לבן
  • 1 כף סילאן או דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 2 כפות מים מינרליים
לסלט:
  • 550 גרם (משקל ברוטו, לפני ניקוי) שעועית ירוקה טרייה מאוד
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 אפרסק טרי, קשה, שטוף, חצוי, פרוס דק
  • 60-80 גרם (1/4 עד 1/3 חבילה) גבינת פטה כבשים פיראוס 5% שומן
  • 35 גרם (כ-1/3 כוס) אגוזי לוז קלויים, קלופים למחצה או לחלוטין, שלמים

הוראות הכנה:

  • 01.

    צאו מהקופסה ו..הכינו סלט שעועית ירוקה, חלוטה וצרובה קלות, עם אפרסק רענן ופריך, פירורי גבינת פטה כבשים ואגוזי לוז קלויים, עטופים ברוטב וינגרט מפנק…. השילוב יפתיע אתכם!במקום אפרסקים אפשר לשלב נקטרינות.אם לא השגתם אגוזי לוז קלויים, רכשו אגוזי לוז טבעיים (בקליפתם), חממו תנור ל-175 מעלות, שימו את האגוזים בתבנית קטנה, כשהתנור חם הכניסו את האגוזים למשך 10 דקות, טלטלו את התבנית ואפו עוד 5 דקות. הוציאו וצננו כשעה. כעת ניתן לקלוף את האגוזים בקלות בשפשוף קליל בין שתי כפות הידיים. במקום אגוזי לוז אפשר להשתמש באגוזי מלך או פקאן, קלויים באופן זהה. במקום אגוזי לוז אפשר להשתמש באגוזי פקאן. קלויים או טבעיים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח או שמן זית או מים עד להשגת טעם מאוזן. שמים בצד.

  • 03.

    שוטפים היטב את השעועית, קוטמים קצוות, מסירים פיסות לא יפות במידה ויש וחותכים כל שעועית לפיסות שיהיו נוחות לאכילה באורך 4-7 ס"מ.

  • 04.

    מכינים סיר בינוני מלא מים רותחים מומלחים. כשהמים רותחים מוסיפים את השעועית ומבשלים במשך שתי דקות בדיוק. מעבירים למסננת ומשאירים את הסיר על הכיריים.

  • 05.

    מוסיפים כף שמן זית לסיר החם (אפשר למרוח את השמן בסיר בעזרת מברשת סיליקון), מוסיפים בזריזות את השעועית החלוטה, מערבבים בעדינות, צורבים מעט ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס גס. מסירים מן האש ומעבירים לקערת הגשה נאה.

  • 06.

    מוסיפים לקערה פרוסות אפרסק, פירורי גבינת פטה ואגוזי לוז קלויים. יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.קלוריות למנה: 398 | נקודות שומרי משקל למנה: 7

הכנת? כאן מדרגים
(3)