מתכון סלט שעועית וטונה נוסח איטליה | השף הלבן

סלט שעועית וטונה נוסח איטליה

סלט רב טעמים היכול לשמש כארוחת ערב משביעה בפני עצמה

מאת: דנית סלומון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט שעועית וטונה נוסח איטליה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית לבנה מבושלת מוקפאת של "סנפרוסט"
  • מלח
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 שיני שום מעוכות
  • שמן זית
  • 1 קופסה (משקל מסונן 150-140 גרם) טונה משומרת בשמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ בצל סגול קטן פרוס דק
  • 2 כפיות לימון קצוץ דק (עם הקליפה)
  • פלפל שחור טחון טרי
  • פתיתי צ'ילי מיובש לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את השעועית הקפואה בסיר ומכסים במים.

  • 02.

     מוסיפים לסיר 1 כפית מלח, גבעול רוזמרין, שיני שום מעוכות וכף שמן זית ומביאים לרתיחה.

  • 03.

     מרתיחים במשך 3 דקות ומסירים מהאש. מסלקים את גבעול הרוזמרין ואת שיני השום, מסננים את השעועית ומעבירים את השעועית המסוננת לקערה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מסננים את הטונה משמן הזית. מודדים 3 כפות משמן הטונה ויוצקים על השעועית החמה יחד עם כף שמן זית ומיץ לימון.

  • 05.

     מערבבים בזהירות. מפוררים את הטונה לחתיכות גדולות ומוסיפים לשעועית יחד עם הבצל ועם הלימון הקצוץ.

  • 06.

     מתבלים בנדיבות בפלפל שחור טחון טרי, מוסיפים ½ כפית עלי רוזמרין קצוצים ופתיתי צ'ילי לפי הטעם ומערבבים בתנועות הקפצה.

  • 07.

     מגישים עם לחם.

הכנת? כאן מדרגים
(181)