סלט קוסקוס עם נקטרינות, גבינת פטה כבשים, בצל סגול, בצל ירוק ונענע
סלט מפנק וטעים במיוחד. קל מאוד להכין קוסקוס, בקערה עם מים רותחים. שימו לב לכך שהמים חייבים להיות מאוד רותחים, מקומקום חשמלי.
המרכיבים ל5:
- 1 כוס (160 גרם) קוסקוס מהיר-הכנה בגודל בינוני (מומלץ "דארי" מתוצרת מרוקו)
- שמן זית
- 1/2 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 ו-1/4 כוסות (כ-310 מ"ל) מים רותחים מאוד
- 2 נקטרינות, לא קשות מדי ולא רכות מדי, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 1-2 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
- 1/2 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת
- חופן עלי נענע, שטופים
- חומץ בלסמי
הוראות הכנה:
-
01.
חומץ בלסמי מזלפים רק רגע קט לפני האכילה, משום שהוא משחיר את הסלט.
-
02.
שמים בקערה חסינת-חום קוסקוס, כף שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים.
-
03.
מוסיפים בדיוק כוס ורבע מים רותחים מאוד ומערבבים. מכסים בצלחת ומניחים למשך 10 דקות. מרימים את הצלחת מבלי לטפטף מים לקערה, מנגבים את צדה התחתון במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומכסים ל-5 דקות. מפרידים ומנגבים שוב או עד שהגרגירים נפרדים, אחד-אחד. מעבירים את גרגירי הקוסקוס לקערת הגשה בינונית-גדולה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים קוביות נקטרינות, פרוסות בצל ירוק, פרוסות בצל סגול, פירורי גבינת פטה כבשים ועלי נענע. מגישים מיד. בהגשה מזלפים על כל מנה כף שמן זית וכף חומץ בלסמי.