סלט קוסקוס עם ירקות קלויים וגבינה צפתית | השף הלבן

סלט קוסקוס עם ירקות קלויים וגבינה צפתית

שילוב מפתיע של אנטיפסטי, גבינה צפתית וקוסקוס – והכל בסלט אחד שמכינים בקלי קלות.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קוסקוס עם ירקות קלויים וגבינה צפתית

המרכיבים ל3:

לקוסקוס:
  • 150 גרם (1 כוס) קוסקוס להכנה מהירה
  • מים רותחים לבישול
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לירקות:
  • פלפל צהוב, חתוך לקוביות גדולות
  • פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
  • חציל קטן, חתוך לקוביות גדולות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 125 גרם גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות גדולות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הקוסקוס בקערה ומכסים במים רותחים. מכסים את הקערה ומניחים בצד ל-10 דקות. הקוסקוס מוכן לאחר שספג את כל הנוזלים. מפרידים בין הגרגרים בעזרת מזלג.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מצננים את הקוסקוס לחלוטין לפני הרכבת הסלט.

  • 03.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 04.

    מניחים את הירקות החתוכים על נייר האפייה (פלפל, גמבה וחציל) בשכבה אחת.

  • 05.

    יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים את הירקות עד שהם מצופים בשכבה דקיקה של שמן זית.

  • 06.

    אופים בתנור במשך כ-20 דקות או עד שהירקות צלויים וזהובים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מצננים את הירקות ומוסיפים לקערה עם הקוסקוס המוכן. מערבבים היטב.

  • 08.

    לבסוף מוסיפים גבינה צפתית, מערבבים ומגישים. קלוריות: 430 למנה | נקודות שומרי משקל: 8

הכנת? כאן מדרגים
(0)