סלט קוסקוס עם ירקות קלויים וגבינה צפתית
שילוב מפתיע של אנטיפסטי, גבינה צפתית וקוסקוס – והכל בסלט אחד שמכינים בקלי קלות.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל3:
לקוסקוס:
- 150 גרם (1 כוס) קוסקוס להכנה מהירה
- מים רותחים לבישול
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לירקות:
- פלפל צהוב, חתוך לקוביות גדולות
- פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
- חציל קטן, חתוך לקוביות גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 125 גרם גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות גדולות
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הקוסקוס בקערה ומכסים במים רותחים. מכסים את הקערה ומניחים בצד ל-10 דקות. הקוסקוס מוכן לאחר שספג את כל הנוזלים. מפרידים בין הגרגרים בעזרת מזלג.
טיימר מופעל
-
02.
מצננים את הקוסקוס לחלוטין לפני הרכבת הסלט.
-
03.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
04.
מניחים את הירקות החתוכים על נייר האפייה (פלפל, גמבה וחציל) בשכבה אחת.
-
05.
יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים את הירקות עד שהם מצופים בשכבה דקיקה של שמן זית.
-
06.
אופים בתנור במשך כ-20 דקות או עד שהירקות צלויים וזהובים.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים את הירקות ומוסיפים לקערה עם הקוסקוס המוכן. מערבבים היטב.
-
08.
לבסוף מוסיפים גבינה צפתית, מערבבים ומגישים. קלוריות: 430 למנה | נקודות שומרי משקל: 8
הכנת? כאן מדרגים