סלט צפתית פיראוס ועגבניות
סלט חגיגי של עגבניות טריות, גבינה צפתית, זיתים שחורים ואשכולות צלויים של עגבניות שרי. מתכון נהדר לארוחת שבועות או סתם ככה לצד לחם טרי.

המרכיבים ל 6:
- 4 עגבניות בשלות וקשות בגודל אחיד
- 1 גביע צפתית או בולגרית פיראוס
- 4 כפות עיטורי עגבניות של אוליבייה
- 100 גרם זיתים שחורים מצומקים (תסוס)
- 1 כוס עלי ריחן קצוצים
- 2 כפות חומץ בלסמי
- ¼ כוס שמן זית
- מעט מלח גס
- 1 סלסלה עגבניות שרי באשכולות
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס שמן זית
- צרור גבעולי טימין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, מסדרים את אשכולות עגבניות השרי בתבנית, מפזרים מעל שום, מלח גס ופלפל שחור גרוס, יוצקים את השמן. מכסים את העגבניות בעלי טימין.
-
02.
אופים 40 דקות, מוציאים מהתנור, מצננים ומסלקים את גבעולי הטימין. פורסים את העגבניות הטריות לרוחבן. חוצים את כיכר הגבינה לאורך לשני חצאים, פורסים כל חצי כיכר לפרוסות.
טיימר מופעל
-
03.
מסדרים על צלחת הגשה נאה פרוסת עגבנייה ופרוסת גבינה לסירוגין, מפזרים מעל עיטורי עגבניות, זיתים וריחן. מתבלים בחומץ בלסמי, שמן זית ומעט מלח גס.
-
04.
מניחים מעל את עגבניות השרי האפויות, יוצקים על הסלט את הרוטב שנוצר בתבנית ומגישים עם לחם טרי.