סלט צזיקי - יוגורט עיזים, מלפפונים, נענע ופלפל חריף | השף הלבן

סלט צזיקי – יוגורט עיזים, מלפפונים קטנים, נענע, שום ופלפל ירוק חריף

סלט עשיר ומפנק.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט צזיקי – יוגורט עיזים, מלפפונים קטנים, נענע, שום ופלפל ירוק חריף

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט עזים פיראוס
  • 2-3 שיני שום גדולות, קלופות וכתושות
  • 1 כף שטוחה פלפל חריף ירוק, קצוץ דק מאוד
  • 2-3 כפות עלי נענע, שטופים וקצוצים גס
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס גס
  • 14-15 מלפפוני בייבי (קטנים)
  • לעיטור: 1/2 פלפל חריף ירוק, פרוס דק מאוד
  • לזילוף: שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת הגשה בינונית מערבבים יוגורט, שום כתוש, פלפל חריף ירוק קצוץ, עלי נענע קצוצים גס, שמן זית, מלח ומעט פלפל שחור גרוס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מאחסנים במקרר עד לשעת ההגשה.

  • 02.

    לפני ההגשה שוטפים מלפפוני בייבי, קוטמים את קצותיהם ופורסים דק אלכסונית. מוסיפים ליוגורט ומערבבים בעדינות.

  • 03.

    אם רוצים, מעטרים בפרוסות דקיקות של פלפל חריף (אפשר גם בעלעלי נענע), מזלפים שמן זית בזרזיף דק ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)