סלט פסטה, ברוקולי ומנגו
מנגו הוא פרי שמשתלב נפלא בסלטים – כאן הוא מעשיר סלט פסטה שהולך טוב במיוחד כתוספת לעוף בגריל או לחזה עוף צלוי
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 2 כוסות (200 גרם) קונכיות פסטה
- מלח
- 2 כוסות (200 גרם) מיני ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
- 4-3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
- 1 מנגו קטן (250 גרם) בשל אך מוצק, קלוף וחתוך לקוביות
- ¼ כוס עלי כוסברה קצוצים גס
- 4 כפות מיונז איכותי
- 2 כפות מיץ מהלימון הכבוש או מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפיות ממרח קארי אדום
- פתיתי פפריקה מתוקה או חריפה (או תערובת, לפי דרגת החריפות הרצויה)
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים 2 ליטר מים בסיר, מוסיפים כף מלח ומבשלים את קונכיות הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה או עד שהם מגיעות לדרגת אל־דנטה. מוסיפים את הברוקולי לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מעבירים מייד למסננת ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את הבישול. מנערים ומסננים היטב.
-
02.
מעבירים את תערובת הפסטה הברוקולי לקערת ערבוב ומוסיפים את הלימון, את המנגו ואת הכוסברה. בקערה קטנה טורפים יחד מיונז, מיץ לימון וקארי. מוסיפים את המיונז לסלט ומערבבים בזהירות. טועמים ומתקנים את התיבול.
-
03.
מעבירים את הסלט לקערת הגשה ובוזקים עליו פתיתי פפריקה. שומרים במקרר עד להגשה.
הכנת? כאן מדרגים