סלט עדשים עם ירקות שורש וגבינת פטה
סלט כיפי, עשיר ומשביע בזכות השילוב של ירקות, קטניה וגבינת פטה. רעיון מעולה למנה משביעה לארוחת הצהריים בעבודה, או לסלט משודרג לארוחה המשפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל 8:
- 1 כוס עדשים קפואות "סנפרוסט" מוכנות לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסוננות
- 1 שומר פרוס לגפרורים
- 1 קולורבי קלוף וחתוך לגפרורים או מגורר בפומפיה גסה
- 1 גזר קלוף חתוך לגפרורים או מגורר בפומפיה גסה
- 2 ענפי סלרי פרוסים דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס" מפוררת
- 1 סלק קטן קלוף וחתוך לגפרורים או מגורר על פומפיה גסה
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 2 כפות חומץ תפוחים
- גרדית קליפת לימון מ-1/2 לימון
- 1 כף סילאן
- 2 שיני שום כתשות
- 1 כפית חרדל
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה מתברג, מבריגים את המכסה ומשקשקים.
-
02.
שמים את מרכיבי הסלט למעט הסלק בקערה. יוצקים רוטב ומערבבים. מוסיפים סלק ומערבבים בעדינות. מגישים.
הכנת? כאן מדרגים