מתכון סלט עדשים מרענן | השף הלבן

סלט עדשים מרענן

סלט עדשים שחורות עשיר בטעמים עם רוטב יוגורט נפלא מעל. מנה בריאה ומרעננת

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט עדשים מרענן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 מיכל יוגורט תנובה
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 1/3 כוס שקדים שלמים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • יוגורט תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים עד לגובה של כ-10 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהעדשים רכות, כ-20 דקות. מסננים ומניחים בקערה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 02.

    מוסיפים את יתר הרכיבים, מתבלים בפלפל ומערבבים היטב. את הסלט ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(425)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.