סלט עדשים מרענן
סלט עדשים שחורות עשיר בטעמים עם רוטב יוגורט נפלא מעל. מנה בריאה ומרעננת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 מיכל יוגורט תנובה
- 1 שן שום, קצוצה דק
- חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים
- קליפה מגורדת מ-1 לימון
- 1/3 כוס שקדים שלמים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
- 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים עד לגובה של כ-10 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהעדשים רכות, כ-20 דקות. מסננים ומניחים בקערה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את יתר הרכיבים, מתבלים בפלפל ומערבבים היטב. את הסלט ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר.
הכנת? כאן מדרגים