מתכון סלט עדשים מרענן | השף הלבן

סלט עדשים מרענן

סלט עדשים שחורות עשיר בטעמים עם רוטב יוגורט נפלא מעל. מנה בריאה ומרעננת

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט עדשים מרענן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל2 מנות:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 מיכל יוגורט תנובה
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 1/3 כוס שקדים שלמים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים עד לגובה של כ-10 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהעדשים רכות, כ-20 דקות. מסננים ומניחים בקערה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מוסיפים את יתר הרכיבים, מתבלים בפלפל ומערבבים היטב. את הסלט ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(425)