סלט עגבניות ופלפלים שרופים | השף הלבן

סלט מטבוחה

סלט שמתאים במיוחד לארוחת "על האש". מכינים בבית לפני הארוחה, או מנצלים את המנגל כדי לחרוך (אחרי שמסיימים לצלות את הבשרים)

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט מטבוחה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 4 פלפלים אדומים בינוניים
  • 4 עגבניות אדומות בינוניות
  • 1 כף שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 3-1 כפיות ממרח אריסה חריפה אוליביה
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את הפלפלים לאורכם ומסלקים את הגבעול, את הגרעינים ואת הקרומים הפנימיים. חוצים את העגבניות לרוחבן, ומרוקנים אותן מגרעינים (אל תזרקו, הוסיפו אותם לתבשילים אחרים). מניחים את הירקות בתבנית תנור גדולה - הצד החתוך כלפי מטה - וקולים תחת גריל התנור במשך 30-20 דקות עד שהקליפה משחירה. מוציאים מהתנור, מכסים ומצננים 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מסירים את הקליפות מחצאי הפלפלים והעגבניות. מעבירים את הירקות לקרש חיתוך וקוצצים גס בסכין חדה. מסלקים וזורקים את המרכז הנוקשה שבחצאי העגבניות העליונים.

  • 03.

    מחממים את השמן במחבת, מוסיפים שום ואריסה בכמות הרצויה (כפית אחת לחריפות עדינה מאוד, 2 לחריפות בינונית, 3 ויותר למי שאוהב חריף ממש) ובוחשים במשך 20 שניות. מוסיפים את העגבניות והפלפלים יחד עם החומץ וממשיכים לערבב רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש, מתבלים במלח לפי הטעם ומעבירים לכלי לא מתכתי.להכנה על המנגל: קולים את הפלפלים השלמים. הופכים אותם מעל הגחלים/האש עד שקליפתם משחירה מכל העברים. חוצים ומנקים אחרי הקילוף. קולים את העגבניות עד שקליפתן משחירה .

הכנת? כאן מדרגים
(8)