סלט סלק, פטה כבשים ובצל ירוק
רק שלושה מרכיבים (לא כולל תיבול) ויש לכם סלט דיאטטי וכל כך טעים!

המרכיבים ל 2:
- 2 כפות שמן זית
- 200 גרם סלק אדום, שלם וקלוף, חתוך לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- 80 גרם (כ-1/3 חבילה) גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
- 1-2 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, שטופים ופרוסים דק
- 1-2 כפות חומץ בלסמי (רצוי מיושן 3-10 שנים)
הוראות הכנה:
-
01.
חשוב לחתוך את הסלק לקוביות באמת קטנטנות, כדי שיתבשל מהר.אל תוותרו על החומץ הבלסמי, שמחבר בין כל טעמי הסלט ומשדרג אותו משמעותית. מומלץ להשתמש בחומץ בלזמי מיושן 3-10 שנים (שרוכשים במעדניות) – ולא בחומץ בלזמי פשוט מהמרכול.
-
02.
מחממים 2 כפות שמן זית מחבת רחבה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים תוך ערבוב אקראי (ללא כיסוי) במשך 2-3 דקות או עד לרכות מספקת (הימנעו מריכוך יתר). מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערת הגשה רחבה (קטנה-בינונית).
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים פירורי גבינת פטה כבשים ופרוסות בצל ירוק (לא מערבבים).
-
04.
בהגשה מתבלים במעט חומץ בלזמי ומערבבים.