סלט סלק, פטה כבשים ובצל ירוק
רק שלושה מרכיבים (לא כולל תיבול) ויש לכם סלט דיאטטי וכל כך טעים!
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2:
- 2 כפות שמן זית
- 200 גרם סלק אדום, שלם וקלוף, חתוך לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- 80 גרם (כ-1/3 חבילה) גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
- 1-2 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, שטופים ופרוסים דק
- 1-2 כפות חומץ בלסמי (רצוי מיושן 3-10 שנים)
הוראות הכנה:
-
01.
חשוב לחתוך את הסלק לקוביות באמת קטנטנות, כדי שיתבשל מהר.אל תוותרו על החומץ הבלסמי, שמחבר בין כל טעמי הסלט ומשדרג אותו משמעותית. מומלץ להשתמש בחומץ בלזמי מיושן 3-10 שנים (שרוכשים במעדניות) – ולא בחומץ בלזמי פשוט מהמרכול.
-
02.
מחממים 2 כפות שמן זית מחבת רחבה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים תוך ערבוב אקראי (ללא כיסוי) במשך 2-3 דקות או עד לרכות מספקת (הימנעו מריכוך יתר). מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערת הגשה רחבה (קטנה-בינונית).
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים פירורי גבינת פטה כבשים ופרוסות בצל ירוק (לא מערבבים).
-
04.
בהגשה מתבלים במעט חומץ בלזמי ומערבבים.
הכנת? כאן מדרגים