סלט סלק, פטה כבשים ובצל ירוק | השף הלבן

סלט סלק, פטה כבשים ובצל ירוק

רק שלושה מרכיבים (לא כולל תיבול) ויש לכם סלט דיאטטי וכל כך טעים!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט סלק, פטה כבשים ובצל ירוק

המרכיבים ל2:

  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם סלק אדום, שלם וקלוף, חתוך לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 80 גרם (כ-1/3 חבילה) גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
  • 1-2 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, שטופים ופרוסים דק
  • 1-2 כפות חומץ בלסמי (רצוי מיושן 3-10 שנים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    חשוב לחתוך את הסלק לקוביות באמת קטנטנות, כדי שיתבשל מהר.אל תוותרו על החומץ הבלסמי, שמחבר בין כל טעמי הסלט ומשדרג אותו משמעותית. מומלץ להשתמש בחומץ בלזמי מיושן 3-10 שנים (שרוכשים במעדניות) – ולא בחומץ בלזמי פשוט מהמרכול.

  • 02.

    מחממים 2 כפות שמן זית מחבת רחבה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים תוך ערבוב אקראי (ללא כיסוי) במשך 2-3 דקות או עד לרכות מספקת (הימנעו מריכוך יתר). מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערת הגשה רחבה (קטנה-בינונית).

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים פירורי גבינת פטה כבשים ופרוסות בצל ירוק (לא מערבבים).

  • 04.

    בהגשה מתבלים במעט חומץ בלזמי ומערבבים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)