סלט כרובית וירוקים - השף הלבן

סלט כרובית וירוקים

סלט עשיר, עם מלא ירוקים וכרובית חגיגית

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרובית וירוקים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 שקית כרובית מוקפאת סנפרוסט
  • 3-4- כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1 ראש חסה קטן קצוץ גס
  • 1 צרור רוקט קצוץ גס
  • 5-7 מלפפונים מיני חתוכים לעיגולים (או שני מלפפונים רגילים)
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק דק
  • חצי כוס שבבי שקדים שקליתם קלות על מחבת ללא שמן
  • 100 גרם אוכמניות טריות (או פרי אחר שאתם אוהבים)
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף רוטב סויה ללא גלוטן לכשרות פסח
  • 1 כף מייפל
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הכרובית על נייר אפייה, מפזרים עליה שמן זית, מלח ופלפל בנדיבות ומערבבים היטב כך שתהיה כולה מצופה בשמן.

  • 02.

    אופים כ30-40 דקות בתנור על 190 מעלות עד שהיא מזהיבה ומעט שחומה. מומלץ לערבב באמצע זמן האפייה לאפייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הסלט.

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב וסמוך להגשה מוזגים על הסלט.

  • 05.

    מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.