סלט ירוק פריך | השף הלבן

סלט ירוק פריך

השילוב בין הטעמים והמרקמים של מרכיבי הסלט הוא הסוד שלו: מצד אחד הקראנצ’יות של המלפפון, התפוח, הקולרבי והסלרי, ומצד שני גבינה ארומטית, שמתבלת את הרוטב בטעמה

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירוק פריך

המרכיבים ל6:

  • 3 כוסות עלים ירוקים (חסה, רוקט, תרד)
  • 2 תפוחים ירוקים חמצמצים, חתוכים למלבנים דקים (עם הקליפה)
  • 2 מלפפונים חתוכים למקלות (עם הקליפה)
  • 1 קולרבי קלוף וחתוך למלבנים דקים
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • ½ כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, כוסברה או טרגון)
  • 100 גרם פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת
  • ½ כוס שקדים או אגוזים (פקאן או מלך), קלויים במחבת
לוויניגרט:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית חרדל דיז’ון חלק
  • 1 כף דבש
  • פלפל שחור גרוס
אפשרות:
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.

  • 02.

    מניחים את העלים הירוקים בקערה ומוסיפים את התפוחים, המלפפונים, הקולרבי והסלרי.

  • 03.

    ממש לפני ההגשה (כדי לא לפגוע בטריות ובמרקם) מוסיפים את עשבי התיבול, האגוזים והפטה.

  • 04.

    יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)