סלט ירוק פריך
השילוב בין הטעמים והמרקמים של מרכיבי הסלט הוא הסוד שלו: מצד אחד הקראנצ’יות של המלפפון, התפוח, הקולרבי והסלרי, ומצד שני גבינה ארומטית, שמתבלת את הרוטב בטעמה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
- 3 כוסות עלים ירוקים (חסה, רוקט, תרד)
- 2 תפוחים ירוקים חמצמצים, חתוכים למלבנים דקים (עם הקליפה)
- 2 מלפפונים חתוכים למקלות (עם הקליפה)
- 1 קולרבי קלוף וחתוך למלבנים דקים
- 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
- ½ כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, כוסברה או טרגון)
- 100 גרם פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת
- ½ כוס שקדים או אגוזים (פקאן או מלך), קלויים במחבת
לוויניגרט:
- ¼ כוס שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית חרדל דיז’ון חלק
- 1 כף דבש
- פלפל שחור גרוס
אפשרות:
- 1 שן שום כתושה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
-
02.
מניחים את העלים הירוקים בקערה ומוסיפים את התפוחים, המלפפונים, הקולרבי והסלרי.
-
03.
ממש לפני ההגשה (כדי לא לפגוע בטריות ובמרקם) מוסיפים את עשבי התיבול, האגוזים והפטה.
-
04.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים