סלט ירוק עם חסה, גבינת עיזים, אגסים ושקדים ברוטב סלסת פלפלים
סלט מלא טעמים שמכינים בקלי קלות

המרכיבים ל 4 מנות:
- תערובת חסות מסולסלות
- 1 חסה אמריקאית
- 1 אגס בינוני בשל ויפה ללא פגמים
- 1/2 כוס שקדים
- 1 חבילת גבינת פיראוס פטה עיזים של תנובה
- 1 פלפל אדום קטן
- 1 פלפל ירוק קטן
- 1 פלפל שיפקה מוחמץ, נקי מגרעינים
- 1 שן שום חתוכה גס
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 חופן בינוני של פטרוזיליה
- 2 עלי בזיליקום טריים
- מלח
- קורט סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בעזרת תפוחן מוציאים את ענף האגס וגרעיניו
-
02.
חוצים את האגס ופורסים לרוחב לפרוסות דקות ועדינות, עם הקליפה
-
03.
שוטפים היטב את החסות, מייבשים וקורעים עם הידיים
-
04.
משרים את השקדים בקערית עם מים רותחים למשך 5 דקות וקולפים בעזרת סכין קטנה. קולים את השקדים במחבת ללא שומן תוך הקפצה במשך כמה דקות. מסירים מהאש ומצננים
טיימר מופעל
-
05.
קוצצים את השקדים גס מאוד
-
06.
מערבבים קלות בקערה את השקדים עם גבינת הפטה, החסות והאגסים
-
07.
את הפלפלים צולים מעל הגז ושורפים מכל הצדדים
-
08.
קולפים את הפלפלים הקלויים ומנקים מקליפה, גרעינים וענף
-
09.
טוחנים את חומרי הסלסה למרקם גס במעבד מזון
-
10.
לפני ההגשה יוצקים מהסלסה מעל הסלט, לא מערבבים