מתכון סלט ירוק עם חסה, גבינת עיזים, אגסים ושקדים | השף הלבן

סלט ירוק עם חסה, גבינת עיזים, אגסים ושקדים ברוטב סלסת פלפלים

סלט מלא טעמים שמכינים בקלי קלות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט ירוק עם חסה, גבינת עיזים, אגסים ושקדים ברוטב סלסת פלפלים

המרכיבים ל 4 מנות:

מרכיבים:
  • תערובת חסות מסולסלות
  • 1 חסה אמריקאית
  • 1 אגס בינוני בשל ויפה ללא פגמים
  • 1/2 כוס שקדים
  • 1 חבילת גבינת פיראוס פטה עיזים של תנובה
לסלסה:
  • 1 פלפל אדום קטן
  • 1 פלפל ירוק קטן
  • 1 פלפל שיפקה מוחמץ, נקי מגרעינים
  • 1 שן שום חתוכה גס
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 חופן בינוני של פטרוזיליה
  • 2 עלי בזיליקום טריים
  • מלח
  • קורט סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בעזרת תפוחן מוציאים את ענף האגס וגרעיניו

  • 02.

    חוצים את האגס ופורסים לרוחב לפרוסות דקות ועדינות, עם הקליפה

  • 03.

    שוטפים היטב את החסות, מייבשים וקורעים עם הידיים

  • 04.

    משרים את השקדים בקערית עם מים רותחים למשך 5 דקות וקולפים בעזרת סכין קטנה. קולים את השקדים במחבת ללא שומן תוך הקפצה במשך כמה דקות. מסירים מהאש ומצננים

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    קוצצים את השקדים גס מאוד

  • 06.

    מערבבים קלות בקערה את השקדים עם גבינת הפטה, החסות והאגסים

  • 07.

    את הפלפלים צולים מעל הגז ושורפים מכל הצדדים

  • 08.

    קולפים את הפלפלים הקלויים ומנקים מקליפה, גרעינים וענף

  • 09.

    טוחנים את חומרי הסלסה למרקם גס במעבד מזון

  • 10.

    לפני ההגשה יוצקים מהסלסה מעל הסלט, לא מערבבים

הכנת? כאן מדרגים
(85)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.