סלט ירוק עם אבוקדו, חמוציות ופרמז'ן
סלט בריאות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1/2 כוס חטיף אפונה מיובשת קלויה
- 1 חבילה של פטרוזיליה
- 1/3 חבילה של כוסברה
- 1/4 חבילה של שמיר
- 6 עלי בזיליקום
- 1/3 כוס עלי נענע
- עלים מענף מרווה גדול
- 1 אבוקדו גדול בשל
- 1 תפוז
- 1/2 בצל סגול קצוץ
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 תפוח עץ מתקתק קטן
- 1/3 כוס חמוציות
לתיבול
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים ומייבשים היטב את כל עשבי התיבול.
-
02.
קוצצים ומעבירים לקערה.
-
03.
מקלפים את התפוז, מוציאים את הפלחים ללא הקליפה הדקה ומוסיפים אותם אל עשבי התיבול.
-
04.
מוסיפים את האפונה, 3 כפות מהפרמז'ן והבצל הקצוץ.
-
05.
לפני ההגשה מוציאים בעזרת תפוחן את לב התפוח וחותכים את התפוח לקוביות קטנות.
-
06.
מקלפים את האבוקדו, מרחיקים את הגרעין וחותכים לקוביות בינוניות.
-
07.
סוחטים את לב התפוז מעל הסלט, מוסיפים 2 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, 3 כפות שמן זית ומערבבים קלותלות.
-
08.
מעבירים לקערת ההגשה ומעטרים את הסלט בקוביות האבוקדו, החמוציות והתפוח.
הכנת? כאן מדרגים