מתכון לסלט יווני קלאסי | השף הלבן

סלט יווני קלאסי עם זיתים ובצל

סלט יווני קלאסי עם זיתים שחורים ובצל סגול עם בונוס מיוחד של מתכון לרוטב משגע שישדרג לכם את הסלט

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט יווני

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 1 בצל
  • 1 בצל סגול
  • 4 עגבניות (עגבניות שרי כ- 20)
  • 3 מלפפונים
  • 0.5 קופסת טבעות זיתים שחורים
לפי הטעם:
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • גבינה בולגרית 5%
לרוטב-
  • 5 שיני שום
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות מיונז
  • הרבה חומץ
לסלט-
  • כמה עלי חסה
  • עלי ביבי

הוראות הכנה:

  • 01.

    הסלט:

  • 02.

    שוטפים את הירקות וקולפים את הבצל.

  • 03.

    פורסים את החסה לרצועות ושמים בתחתית הקערה יחד עם עלי ביבי.

  • 04.

    חותכים את המלפפונים לפרוסות ואז לחצאי עיגולים.

  • 05.

    חותכים את העגבניות לחצי ואז את החצי לרבעים ושמיניות (את עגבניות השרי חותכים לחצי).

  • 06.

    חותכים את הבצלים לטבעות ושמים מלמעלה.

  • 07.

    שמים את טבעות בזיתים השחורים מעל הכול.

  • 08.

    מתבלים.

  • 09.

    אפשר וטעים להוסיף קרוטונים ו/או גבינה בולגרית 5%! הרוטב:

  • 10.

    כותשים את השום.

  • 11.

    שמים את החרדל והמיונז ומערבבים.

  • 12.

    מערבבים עם החומץ.

  • 13.

    מערבבים עם השום.

  • 14.

    סוגרים הכול בצנצנת ריקה ומשקשקים במשך 10 דקות. הרוטב מוכן!

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(167)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.