מתכון סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי | השף הלבן

סלט חצילים, גבינה כחולה ועלי בייבי

סלט מרענן ויוקרתי שמשדרג כל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חצילים, גבינה כחולה ועלי בייבי

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 חציל גדול ללא גרעינים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף טריאקי
  • שמן זית
  • 1/2 חבילת תערובת עלי בייבי
  • 1 צנון בינוני חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס גבינה כחולה "קולקשן" מגורדת
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 2 עגבניות
  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
  • שום כתוש
  • 1/2 כפית חרדל גרגירים
  • 3 כפות שומשום
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 03.

    מעבירים לתבנית ובוזקים מעל קורט של מלח גס, חצי קורט פלפל שמור גרוס, 2 כפות שמן זית וכף רוטב טריאקי.

  • 04.

    מערבבים היטב וצולים בתנור עד לריכוך קל. מוציאים לקערה ומצננים.

  • 05.

    לקערה מוסיפים את עלי הבייבי, רצועות הצנון, העגבניות, הגבינה הכחולה, החציל ורצועות הבצל הסגול.

  • 06.

    יוצקים לצנצנת 1/4 כוס חומץ בלסמי, 1/2 כוס שמן זית, 1/4 כוס שמן קנולה ומתבלים ב-1/4 כפית שום כתוש, 1/2 כפית חרדל גרגירים, קורט מלח וחצי כפית סוכר.

  • 07.

    סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים לערבוב טוב.

  • 08.

    במחבת טפלון קולים את הסומסום (ללא שומן) תוך ערבוב בחום בינוני עד להשחמה קלה.

  • 09.

    מוסיפים את הסומסום הקלוי מעל הסלט ויוצקים מהרוטב.

  • 10.

    מערבבים קלות ומעל מפזרים את הצנוברים.

הכנת? כאן מדרגים
(61)