סלט חצילים, גבינה כחולה ועלי בייבי
סלט מרענן ויוקרתי שמשדרג כל ארוחה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חציל גדול ללא גרעינים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף טריאקי
- שמן זית
- 1/2 חבילת תערובת עלי בייבי
- 1 צנון בינוני חתוך לרצועות דקות
- 1 כוס גבינה כחולה "קולקשן" מגורדת
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 2 עגבניות
- 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
- שום כתוש
- 1/2 כפית חרדל גרגירים
- 3 כפות שומשום
- 4 כפות צנוברים קלויים
- סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור לחום 180 מעלות.
-
02.
קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות.
-
03.
מעבירים לתבנית ובוזקים מעל קורט של מלח גס, חצי קורט פלפל שמור גרוס, 2 כפות שמן זית וכף רוטב טריאקי.
-
04.
מערבבים היטב וצולים בתנור עד לריכוך קל. מוציאים לקערה ומצננים.
-
05.
לקערה מוסיפים את עלי הבייבי, רצועות הצנון, העגבניות, הגבינה הכחולה, החציל ורצועות הבצל הסגול.
-
06.
יוצקים לצנצנת 1/4 כוס חומץ בלסמי, 1/2 כוס שמן זית, 1/4 כוס שמן קנולה ומתבלים ב-1/4 כפית שום כתוש, 1/2 כפית חרדל גרגירים, קורט מלח וחצי כפית סוכר.
-
07.
סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים לערבוב טוב.
-
08.
במחבת טפלון קולים את הסומסום (ללא שומן) תוך ערבוב בחום בינוני עד להשחמה קלה.
-
09.
מוסיפים את הסומסום הקלוי מעל הסלט ויוצקים מהרוטב.
-
10.
מערבבים קלות ומעל מפזרים את הצנוברים.
הכנת? כאן מדרגים