סלט חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים | השף הלבן

סלט חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים

משביע ומחמם: סלט גרגרי חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים. קצת מיץ לימון מעל ואתם מסודרים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים

המרכיבים ל 2-3:

לחומוס:
  • 1 פחית חומוס מבושל, מסונן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
לירקות שורש:
  • 1 דלורית קטנה
  • 2 סלקים קטנים
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
  • 150 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס, מפוררת
  • 1/2 חבילה עלי רוקט
  • 5-6 עגבניות שרי חצויות
  • מיץ מ-1/2 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    חומוס: מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מסננים את החומוס ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מוסיפים שמן זית, כמון, פלפל שחור, פפריקה ומלח ומערבבים בעזרת כף, כך שכל הגרגרים מצופים בתערובת.

  • 04.

    צולים את החומוס במשך כ-10 דקות, עד שהוא מתחיל להתרכך. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 05.

    חותכים את ירקות השורש לקוביות בינוניות ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 06.

    קוצצים את שיני השום ומניחים בתבנית.

  • 07.

    מזלפים מעל הירקות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.8 .צולים את הירקות במשך כ-1/2 שעה או עד שהם מתרככים.

  • 08.

    מוסיפים את הירקות לקערת החומוס ומערבבים היטב.

  • 09.

    מוסיפים לקערה גבינה מפוררת, עלי רוקט, עגבניות שרי ומיץ לימון ומערבבים היטב.

  • 10.

    מגישים בטמפרטורת החדר. קלוריות: 503 למנה |נקודות שומרי משקל: 9 למנה

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.