סלט חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים | השף הלבן

סלט חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים

משביע ומחמם: סלט גרגרי חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים. קצת מיץ לימון מעל ואתם מסודרים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים

המרכיבים ל2-3:

לחומוס:
  • 1 פחית חומוס מבושל, מסונן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
לירקות שורש:
  • 1 דלורית קטנה
  • 2 סלקים קטנים
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
  • 150 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס, מפוררת
  • 1/2 חבילה עלי רוקט
  • 5-6 עגבניות שרי חצויות
  • מיץ מ-1/2 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    חומוס: מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מסננים את החומוס ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מוסיפים שמן זית, כמון, פלפל שחור, פפריקה ומלח ומערבבים בעזרת כף, כך שכל הגרגרים מצופים בתערובת.

  • 04.

    צולים את החומוס במשך כ-10 דקות, עד שהוא מתחיל להתרכך. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    חותכים את ירקות השורש לקוביות בינוניות ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 06.

    קוצצים את שיני השום ומניחים בתבנית.

  • 07.

    מזלפים מעל הירקות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.8 .צולים את הירקות במשך כ-1/2 שעה או עד שהם מתרככים.

  • 08.

    מוסיפים את הירקות לקערת החומוס ומערבבים היטב.

  • 09.

    מוסיפים לקערה גבינה מפוררת, עלי רוקט, עגבניות שרי ומיץ לימון ומערבבים היטב.

  • 10.

    מגישים בטמפרטורת החדר. קלוריות: 503 למנה |נקודות שומרי משקל: 9 למנה

הכנת? כאן מדרגים
(0)