סלט גבינות תנובה בשמן זית זעתר וחומץ בלסמי
סחט קליל בתוספת גבינות כתוספת לארוחה חלבית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6-4 מנות:
- 3 סוגים שונים של חסה
- 3 גבעולים של עלי ריחן
- צרור עלי ארוגולה (רוקט)
- 150 גרם גבינת קולאז רוקפור
- 100 גרם גבינת טל העמק
- 200 גרם גבינת פטה או חמד פיראוס
- 1 גליל גבינת קולאז פרומעז פרוסה
- 100 גרם גבינת קולאז קצ'קבל
- 100 גרם גבינת קולאז פרובלונה
- 2 פלפלים מצבעים שונים חתוכים לרצועות
- 2 בצלים סגולים פרוסים
- 200 גרם עגבניות שרי
- 100 גרם זיתים שחורים מצומקים
- 1 צרור עירית קצוצה
- 1 כף גדושה זעתר
- 1/2 כוס אורגנו טרי קצוץ
- 100 גרם גבינת קולאז פרמזן קולקשן מגוררת
לרוטב:
- 3/4 כוס שמן זית
- 4 כפות חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
קורעים את עלי החסה ומסדרים על צלחת הגשה גדולה יחד עם עלי הריחן והארוגולה.
-
02.
חותכים את כל הגבינות לקוביות או רצועות ומפזרים על החסה, מסדרים מעל את הירקות, הזיתים והעירית ומתבלים בזעתר ואורגנו.
-
03.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, מנערים היטב, יוצקים על הסלט, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן, משהים חצי שעה לספיגת הטעמים ומגישים עם פוקצ’ה או לחם טרי.
הכנת? כאן מדרגים