סלט ברוקולי, חמד, אטריות אורז ופקאן (ללא גלוטן)
נסו לשלב גבינת חמד במנה אסייתית – היא משתלבת מצוין
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 400 גרם ברוקולי טרי או סנפרוסט מופשר
- 150-200 גרם גבינת חמד פיראוס 5% חתוכים לקוביות של 1 סמ"ר
- 1 חבילה (400 גרם) אטריות אורז
- 1/4 כוס פקאן קצוץ או חצאי בוטנים
- לרוטב:
- 3 כפות מיץ לימון או ליים
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כפית דבש או סוכר חום (אם חמאת הבוטנים ממותקת, אין צורך)
- 1/4 כוס שמן
- 3 שיני שום קלופות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן
- 1/2 כפית שמן שומשום (או השמן שמכסה טחינה גולמית)
- להגשה: שומשום שחור, בצל ירוק
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערית את מרכיבי הרוטב.
-
02.
מבשלים את הברוקולי בשפע מים רותחים, בסיר ללא מכסה, עד שצבע הברוקולי מעמיק והוא מתרכך אך עדיין מוצק ופריך: כ 5 דקות ברוקולי טרי או 2 דקות קפוא מופשר. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח. מסננים היטב.
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים, מעבירים לקערה עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים ברוקולי, חמד ופקאן ומערבבים. זורים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים