סלט ברוקולי, חמד/טופו, אטריות אורז ופקאן (ללא גלוטן) | השף הלבן

סלט ברוקולי, חמד, אטריות אורז ופקאן (ללא גלוטן)

נסו לשלב גבינת חמד במנה אסייתית – היא משתלבת מצוין

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ברוקולי, חמד/טופו, אטריות אורז ופקאן (ללא גלוטן)
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 400 גרם ברוקולי טרי או סנפרוסט מופשר
  • 150-200 גרם גבינת חמד פיראוס 5% חתוכים לקוביות של 1 סמ"ר
  • 1 חבילה (400 גרם) אטריות אורז
  • 1/4 כוס פקאן קצוץ או חצאי בוטנים
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיץ לימון או ליים
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1 כפית דבש או סוכר חום (אם חמאת הבוטנים ממותקת, אין צורך)
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 שיני שום קלופות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן
  • 1/2 כפית שמן שומשום (או השמן שמכסה טחינה גולמית)
  • להגשה: שומשום שחור, בצל ירוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים בקערית את מרכיבי הרוטב.

  • 02.

    מבשלים את הברוקולי בשפע מים רותחים, בסיר ללא מכסה, עד שצבע הברוקולי מעמיק והוא מתרכך אך עדיין מוצק ופריך: כ 5 דקות ברוקולי טרי או 2 דקות קפוא מופשר. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח. מסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים, מעבירים לקערה עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים ברוקולי, חמד ופקאן ומערבבים. זורים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)