סלט בורגול, פטרוזיליה, בצל ירוק, תמרים מג'הול, גרעיני חמנייה וגבינת פטה
סלט עשיר ומפנק.
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 כוס בורגול גס
- 1 כף שמן זית
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 חב' פטרוזיליה, שטופה היטב וקצוצה דק
- 2-3 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
- 4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים ופרוסים דק
- חופן גרעיני חמנייה טבעיים
- 100-150 גרם גבינת פטה עזים/כבשים פיראוס, מפוררת
- לרוטב:
- 3-4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון קטן
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס גס
הוראות הכנה:
-
01.
לפריסה נוחה של התמרים עבור הסלט מומלץ להקפיאם או לקררם מראש.
-
02.
בורגול: שמים כוס בורגול גס בקערה בינונית חסינת-חום, מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.
-
03.
מוסיפים כוס ורבע (300-310 מ"ל) מים רותחים (רותחים ממש!), מערבבים ומכסים בצלחת. מניחים ל-10 דקות. כעבור 10 דקות מרימים את הצלחת מבלי לטפטף מים בחזרה לקערה, מאווררים את הבורגול בעזרת מזלג (מפרידים גרגירים), מנגבים את צדה התחתון של הצלחת במגבת נייר ומשאירים שוב ל-5-10 דקות או עד שהבורגול יבש והגרגירים נפרדים.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-
05.
כשהבורגול יבש מעבירים לקערת הגשה נאה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פרוסות בצל ירוק, פיסות תמרים, גרעיני חמנייה ופירורי גבינת פטה. רגע קט לפני ההגשה יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.