סלט אורז וצפתית פיראוס
מנה קלילה ומשביעה, עשירה ומתאימה לארוחה בכל שעות היום
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- ⅓ כוס שמן זית
- 2 כוסות אורז (מומלץ בסמטי)
- 2 בצלים קצוצים
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור עירית
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 גביע גבינה צפתית פיראוס 5% או %½
- 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס 5%
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים אורז ומטגנים על אש קטנה כ-3 דקות. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומבשלים בסיר מכוסה כ-15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את האורז המבושל לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
-
03.
קוצצים את הירק ומוסיפים לאורז. חותכים את הגבינות לקוביות קטנות ומוסיפים לאורז. מתבלים בשמן זית, במלח ובפלפל. מגישים בקערת הגשה גדולה.אין צורך לקרר את הסלט לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים