מתכון סלט אורז וצפתית פיראוס | השף הלבן

סלט אורז וצפתית פיראוס

מנה קלילה ומשביעה, עשירה ומתאימה לארוחה בכל שעות היום

סלט אורז וצפתית פיראוס מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אורז וצפתית פיראוס

המרכיבים ל6 מנות:

  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 2 כוסות אורז (מומלץ בסמטי)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור עירית
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 גביע גבינה צפתית פיראוס 5% או %½
  • 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס 5%

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים אורז ומטגנים על אש קטנה כ-3 דקות. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומבשלים בסיר מכוסה כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מעבירים את האורז המבושל לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.

  • 03.

    קוצצים את הירק ומוסיפים לאורז. חותכים את הגבינות לקוביות קטנות ומוסיפים לאורז. מתבלים בשמן זית, במלח ובפלפל. מגישים בקערת הגשה גדולה.אין צורך לקרר את הסלט לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(104)