דלורית צלויה במילוי סלט פריקה, עשבי תיבול, שקדים ובולגרית
שילוב טעמים מפתיעה ומענג. המנגו הוא טוויסט מתקתק שמשתלב נפלא עם שלל הירוקים והגבינה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 2 דלורית חצויות לאורכן, ללא גרעינים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית בהראט
- מלח, פלפל
למילוי:
- 1/2 כוס פריקה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/4 כוס בצל ירוק
- 1/4 כוס עלי רוקט קצוצים
- 1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים
- 1/2 כוס מנגו "סנפרוסט" חתוך לקוביות קטנות
- 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 16% "פיראוס", מפוררת
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מברישים את פנים הדלורית בשמן זית ובוזקים בהראט, מלח ופלפל. מניחים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה ואופים כ 35 דקות עד שהדלורית רכה ומזהיבה.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המילוי: מבשלים את הפריקה בסיר עם שפע מים רותחים מומלחים (כמו פסטה) כ 20 דקות עד שהיא רכה אך נגיסה. מסננים היטב ומעבירים לקערה עם יתר מרכיבי המילוי. מערבבים, ממלאים את חצאי הדלורית ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים