דלורית צלויה במילוי סלט פריקה ובולגרית | השף הלבן

דלורית צלויה במילוי סלט פריקה, עשבי תיבול, שקדים ובולגרית

שילוב טעמים מפתיעה ומענג. המנגו הוא טוויסט מתקתק שמשתלב נפלא עם שלל הירוקים והגבינה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דלורית צלויה במילוי סלט פריקה, עשבי תיבול, שקדים ובולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 2 דלורית חצויות לאורכן, ללא גרעינים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית בהראט
  • מלח, פלפל
למילוי:
  • 1/2 כוס פריקה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס בצל ירוק
  • 1/4 כוס עלי רוקט קצוצים
  • 1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים
  • 1/2 כוס מנגו "סנפרוסט" חתוך לקוביות קטנות
  • 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 16% "פיראוס", מפוררת
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מברישים את פנים הדלורית בשמן זית ובוזקים בהראט, מלח ופלפל. מניחים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה ואופים כ 35 דקות עד שהדלורית רכה ומזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 02.

    מכינים את המילוי: מבשלים את הפריקה בסיר עם שפע מים רותחים מומלחים (כמו פסטה) כ 20 דקות עד שהיא רכה אך נגיסה. מסננים היטב ומעבירים לקערה עם יתר מרכיבי המילוי. מערבבים, ממלאים את חצאי הדלורית ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)