מתכון גלילות חצילים במילוי גבינה בולגרית וחמד | השף הלבן

גלילות חצילים במילוי גבינה בולגרית וחמד

מנה נהדרת וקלה להכנה של פרוסות חצילים קלויות ממולאות בתערובת גבינות מלוחות. מגישים לצד סלט ירוק ולחם – ויש לכם יופי של ארוחה קלילה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילות חצילים במילוי גבינה בולגרית וחמד

המרכיבים ל4-5:

  • 4 חצילים מאורכים
  • 1/2-3/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים מ-3-4 ענפי טימין למלית הגבינות:
  • 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס, 5% שומן
  • 1/2 חבילה גבינת חמד פיראוס, 16% שומן
  • 50-70 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • 1-2 כפיות פסטו
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
  • מעט שמן זית
  • בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180-190 מעלות.

  • 02.

    פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.

  • 03.

    מסדרים את פרוסות החציל על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן. מברישים את פרוסות החצילים בנדיבות בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל וטימין.

  • 04.

    אופים את פרוסות החצילים במשך כ-20-25 דקות עד שהן מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    מכינים את מלית הגבינות: מניחים את גבינת השמנת בקערה.

  • 06.

    מגררים פנימה גבינה בולגרית וגבינת חמד ומערבבים היטב.

  • 07.

    מוסיפים פרמזן מגוררת, פסטו, שמן זית ועירית קצוצה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 08.

    מכינים את הגלילות: מניחים 1-2 כפות ממלית הגבינה על כל פרוסת חציל ומגלגלים לגלילה הדוקה.

  • 09.

    מחממים במשך כ-10 דקות בתנור ומגישים עם מעט שמן זית ובצל ירוק קצוץ.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)