גלילות חצילים במילוי גבינה בולגרית וחמד
מנה נהדרת וקלה להכנה של פרוסות חצילים קלויות ממולאות בתערובת גבינות מלוחות. מגישים לצד סלט ירוק ולחם – ויש לכם יופי של ארוחה קלילה.
המרכיבים ל4-5:
- 4 חצילים מאורכים
- 1/2-3/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלים מ-3-4 ענפי טימין למלית הגבינות:
- 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
- 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס, 5% שומן
- 1/2 חבילה גבינת חמד פיראוס, 16% שומן
- 50-70 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
- 1-2 כפיות פסטו
- 1 כפית שמן זית
- 2 כפות עירית קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט שמן זית
- בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180-190 מעלות.
-
02.
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
-
03.
מסדרים את פרוסות החציל על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן. מברישים את פרוסות החצילים בנדיבות בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל וטימין.
-
04.
אופים את פרוסות החצילים במשך כ-20-25 דקות עד שהן מזהיבות.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את מלית הגבינות: מניחים את גבינת השמנת בקערה.
-
06.
מגררים פנימה גבינה בולגרית וגבינת חמד ומערבבים היטב.
-
07.
מוסיפים פרמזן מגוררת, פסטו, שמן זית ועירית קצוצה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
08.
מכינים את הגלילות: מניחים 1-2 כפות ממלית הגבינה על כל פרוסת חציל ומגלגלים לגלילה הדוקה.
-
09.
מחממים במשך כ-10 דקות בתנור ומגישים עם מעט שמן זית ובצל ירוק קצוץ.
טיימר מופעל