סופריטו פרגיות - מתכון לעוף ותפוחי אדמה מושלמים | השף הלבן

סופריטו פרגיות

סופריטו פרגיות זה האוכל הכי טעים שיש! תפוחי אדמה מטוגנים למצב קריספי, עוף צרוב היטב, בצל מטוגן רך וטעים – השתמשתי בסנפרוסט – קיצור דרך מעולה.
הביס הזה של התפוח אדמה הקריספי מבחוץ ורך בפנים, העוף הצלוי… שלמות.

מאת: אפרת ליכטנשטט
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל5-6 מנות:

מרכיבים:
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½1 קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
  • 3-2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות (לא חובה אבל מוסיף מאד)
  • 1 קילו פרגיות (או יותר)
  • מלח ופלפל בנדיבות*
  • 1 חבילת בצל קצוץ מוקפא של סנפרוסט (אין צורך להפשיר) (800 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים, ממליחים ומטגנים אותם כ-15 דקות עד שהם שחומים היטב מכל הכיוונים. טריק לזירוז: אני שמה את התפוחי אדמה 7 דקות במיקרוגל לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מוציאים את תפוחי האדמה החוצה, ומוסיפים את הפרגיות למחבת.

  • 03.

    ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

  • 04.

    מטגנים את הפרגיות כ-20 דקות עד שהן שחומות היטב משני הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מוציאים את הפרגיות החוצה, ומוסיפים את הבצל.

  • 06.

    מטגנים אותו 15-20 דקות עד שהוא זהוב ורך.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מחזירים את הפרגיות ואת התפוחי האדמה והקישואים למחבת.

  • 08.

    מפזרים עוד מלח בנדיבות ומוזגים כוס מים רותחים.

  • 09.

    מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.

  • 10.

    מבשלים כשעה או עד שהתפוחי אדמה רכים.

  • 11.

    פעם ברבע שעה הופכים את הפרגיות במחבת לקבלת צבע ועסיסיות.

  • 12.

    אוכלים לוהט.

  • 13.

    *הרפתקנים? אפשר להוסיף פפריקה ובהרט.

הכנת? כאן מדרגים
(0)