סופריטו פרגיות
סופריטו פרגיות זה האוכל הכי טעים שיש! תפוחי אדמה מטוגנים למצב קריספי, עוף צרוב היטב, בצל מטוגן רך וטעים – השתמשתי בסנפרוסט – קיצור דרך מעולה.
הביס הזה של התפוח אדמה הקריספי מבחוץ ורך בפנים, העוף הצלוי… שלמות.
המרכיבים ל5-6 מנות:
- ¼ כוס שמן זית
- ½1 קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
- 3-2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות (לא חובה אבל מוסיף מאד)
- 1 קילו פרגיות (או יותר)
- מלח ופלפל בנדיבות*
- 1 חבילת בצל קצוץ מוקפא של סנפרוסט (אין צורך להפשיר) (800 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים, ממליחים ומטגנים אותם כ-15 דקות עד שהם שחומים היטב מכל הכיוונים. טריק לזירוז: אני שמה את התפוחי אדמה 7 דקות במיקרוגל לריכוך.
טיימר מופעל
-
02.
מוציאים את תפוחי האדמה החוצה, ומוסיפים את הפרגיות למחבת.
-
03.
ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
-
04.
מטגנים את הפרגיות כ-20 דקות עד שהן שחומות היטב משני הצדדים.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את הפרגיות החוצה, ומוסיפים את הבצל.
-
06.
מטגנים אותו 15-20 דקות עד שהוא זהוב ורך.
טיימר מופעל
-
07.
מחזירים את הפרגיות ואת התפוחי האדמה והקישואים למחבת.
-
08.
מפזרים עוד מלח בנדיבות ומוזגים כוס מים רותחים.
-
09.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
-
10.
מבשלים כשעה או עד שהתפוחי אדמה רכים.
-
11.
פעם ברבע שעה הופכים את הפרגיות במחבת לקבלת צבע ועסיסיות.
-
12.
אוכלים לוהט.
-
13.
*הרפתקנים? אפשר להוסיף פפריקה ובהרט.