בוריטו במילוי עוף ופריחולס מקסיקני
הבוריטו הזה הוא חגיגה מקסיקנית אמיתית שמתאימה לכל המשפחה! בתוך טורטייה חמה מסתתרת מנה שלמה ומזינה – ממרח פריחולס מהיר משעועית אדומה, פרוסות עוף צרובות, אורז, סלסלת עגבניות רעננה, אבוקדו, וחסה פריכה. המנה משלבת טעמים עשירים, תיבול מקסיקני ותחושת נוחות של אוכל רחוב שכולו הום-מייד. הבוריטו מתאים לארוחת ערב או צהריים מיוחדת, עם אפשרות לשדרוג עם גוואקמולי, אקסטרה סלסה, או אפילו גבינה מגוררת. מושלם להכנה ביתית, בקלות ובכיף.
המרכיבים ל 10 מנות :
- שעועית אדומה מושרית מבושלת ומוקפאת של סנפרוסט (800 גרם)
- רבע כוס שמן זית
- כפית פלפל חלפיניו קצוץ (או פלפל חריף ירוק)
- 2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום פרוסות
- מלח, פלפל, כפית כמון (אופצייה: כפית פפריקה מעושנת)
- מיץ מחצי לימון
- מים קרים במידת הצורך
- 500-700 גרם חזה עוף פרוס דק
- שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה וכמון
- 5 עגבניות מגי
- בצל סגול
- פלפל חלפיניו חתוך דק
- כוסברה
- שמן זית, לימון ומלח
- 12 טורטיות גדולות (אני משתמש בדרך כלל בקוטר 25 ס"מ)
- 2 כוסות אורז לבן מבושל
- אבוקדו
- חסה
הוראות הכנה:
-
01.
פריחולס: במחבת גדולה נחמם שמן זית, נטגן בצל סגול קצוץ דק, פרוסות שום וחלפיניו עד לריכוך.
-
02.
נוסיף פנימה את השעועית (ממליץ להפשיר אותה לפני השימוש), נטגן עד לחימום מלא.
-
03.
נוסיף תבלינים ונערבב, לבסוף נוסיף כוס מים ונבשל עד לאידוי מלא.
-
04.
נצנן מעט את התערובת ונעביר למעבד מזון לטחינה, נוסיף לימון. לממרח חלק טחנו יותר זמן.
-
05.
עוף: נערבב את פרוסות העוף עם שמן נטרלי ותבלינים.
-
06.
נצרוב במחבת גריל משני הצדדים עד להזהבה ועשיית העוף (כשתי דקות מכל צד).
-
07.
נצנן מעט את העוף ונפרוס אותו לפרוסות יחסית דקות.
-
08.
סלסלת עגבניות: נחתוך את העגבניות והבצל לקוביות קטנות, נוסיף כוסברה קצוצה, נתבל בשמן זית, לימון, חתיכות חלפיניו קצוצות דק ומלח.
-
09.
אבוקדו: ניתן לפרוס את האבוקדו לפרוסות או למעוך אותה עם מעט לימון ומלח.
-
10.
הרכבה: ניקח טורטייה גדולה, נמרח שכבה יפה של פריחולס, נניח מעט מהאורז, רצועות עוף, אבוקדו, סלסלת עגבניות וחסה.
-
11.
נגלגל את הטורטייה ונאטום אותה היטב. אני סוגר את הקצוות כלפי פנים ואז מגלגל.
-
12.
נצרוב את הבוריטו על מחבת פסים (לא חובה).
-
13.
נגיש לצד פלח לימון, אקסטרה סלסה וגוואקמולי אם רוצים.