בוריטו עוף ופריחולס במתכון קל ומדהים | השף הלבן

בוריטו במילוי עוף ופריחולס מקסיקני

הבוריטו הזה הוא חגיגה מקסיקנית אמיתית שמתאימה לכל המשפחה! בתוך טורטייה חמה מסתתרת מנה שלמה ומזינה – ממרח פריחולס מהיר משעועית אדומה, פרוסות עוף צרובות, אורז, סלסלת עגבניות רעננה, אבוקדו, וחסה פריכה. המנה משלבת טעמים עשירים, תיבול מקסיקני ותחושת נוחות של אוכל רחוב שכולו הום-מייד. הבוריטו מתאים לארוחת ערב או צהריים מיוחדת, עם אפשרות לשדרוג עם גוואקמולי, אקסטרה סלסה, או אפילו גבינה מגוררת. מושלם להכנה ביתית, בקלות ובכיף.

מאת: תומר אומנסקי
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 10 מנות :

פריחולס הגרסה המהירה:
  • שעועית אדומה מושרית מבושלת ומוקפאת של סנפרוסט (800 גרם)
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית פלפל חלפיניו קצוץ (או פלפל חריף ירוק)
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • מלח, פלפל, כפית כמון (אופצייה: כפית פפריקה מעושנת)
  • מיץ מחצי לימון
  • מים קרים במידת הצורך
חזה עוף:
  • 500-700 גרם חזה עוף פרוס דק
  • שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה וכמון
סלסלה עגבניות:
  • 5 עגבניות מגי
  • בצל סגול
  • פלפל חלפיניו חתוך דק
  • כוסברה
  • שמן זית, לימון ומלח
להרכבה:
  • 12 טורטיות גדולות (אני משתמש בדרך כלל בקוטר 25 ס"מ)
  • 2 כוסות אורז לבן מבושל
  • אבוקדו
  • חסה

הוראות הכנה:

  • 01.

    פריחולס: במחבת גדולה נחמם שמן זית, נטגן בצל סגול קצוץ דק, פרוסות שום וחלפיניו עד לריכוך.

  • 02.

    נוסיף פנימה את השעועית (ממליץ להפשיר אותה לפני השימוש), נטגן עד לחימום מלא.

  • 03.

    נוסיף תבלינים ונערבב, לבסוף נוסיף כוס מים ונבשל עד לאידוי מלא.

  • 04.

    נצנן מעט את התערובת ונעביר למעבד מזון לטחינה, נוסיף לימון. לממרח חלק טחנו יותר זמן.

  • 05.

    עוף: נערבב את פרוסות העוף עם שמן נטרלי ותבלינים.

  • 06.

    נצרוב במחבת גריל משני הצדדים עד להזהבה ועשיית העוף (כשתי דקות מכל צד).

  • 07.

    נצנן מעט את העוף ונפרוס אותו לפרוסות יחסית דקות.

  • 08.

    סלסלת עגבניות: נחתוך את העגבניות והבצל לקוביות קטנות, נוסיף כוסברה קצוצה, נתבל בשמן זית, לימון, חתיכות חלפיניו קצוצות דק ומלח.

  • 09.

    אבוקדו: ניתן לפרוס את האבוקדו לפרוסות או למעוך אותה עם מעט לימון ומלח.

  • 10.

    הרכבה: ניקח טורטייה גדולה, נמרח שכבה יפה של פריחולס, נניח מעט מהאורז, רצועות עוף, אבוקדו, סלסלת עגבניות וחסה.

  • 11.

    נגלגל את הטורטייה ונאטום אותה היטב. אני סוגר את הקצוות כלפי פנים ואז מגלגל.

  • 12.

    נצרוב את הבוריטו על מחבת פסים (לא חובה).

  • 13.

    נגיש לצד פלח לימון, אקסטרה סלסה וגוואקמולי אם רוצים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.