פלאפל ברוקולי וגבינות על סלט חסה וגבינות | השף הלבן

פלאפל ברוקולי וגבינות על סלט חסה וגבינות

כדורי הפתעה שמשדרגים את טעם הפלאפל המוכר

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלאפל ברוקולי וגבינות על סלט חסה וגבינות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6-8 מנות:
פלאפל הברוקולי:
  • 1 שקית ברוקולי סנפרוסט
  • 1 פלח גבינת קשקבל גלעד COLLECTION תנובה
  • 1 גבינת חמד פיראוס 16%
  • ½1 כוסות קמח חומוס
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 בצל קטן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום
  • שמן קנולה לטיגון
סלט:
  • 1 חבילה חסה לאליק
  • 1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
  • ½ חבילת עגבניות שרי פרוסות
  • 1 פלח גבינת ברי COLLECTION
  • 1 פלח קממבר COLLECTION
רוטב ויניגרט:
  • כוס שמן זית
  • כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חרדל
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כפית מלח ופלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    טוחנים את הברוקולי עם הבצל, הכוסברה, השום, גבינת קשקבל וגבינת חמד.

  • 02.

    מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב למסה יציבה אם יש צורך מוסיפים עוד 4 כפות קמח חומוס.

  • 03.

    יוצרים כדורים בגודל של כדור פלאפל ומטגנים בשמן עמוק.

  • 04.

    בצלחת הגשה מרכזית מסדרים חסה, פרוסות בצל סגול ועגבניות שרי.

  • 05.

    מערבבים יחד את חומרי רוטב הוויניגרט.

  • 06.

    יוצקים מעל את רוטב הוויניגרט ומסדרים מעל גבינת ברי, גבינת קממבר וכדורי פלאפל ברוקולי.

הכנת? כאן מדרגים
(1)