מאפי גבינה ואוכמניות - השף הלבן

מאפי גבינה ואוכמניות

עננים מבצק שמרים, רכים ותפוחים ובמרכזם גבינה מתוקה ופירות יער.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפי גבינה ואוכמניות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 15-20 יחידות:

מלית:
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
בצק:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • ½ כוס סוכר
  • 500 גרם קמח לבן
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס חלב לפי הצורך, רק אם הבצק עדיין יבש מעט
ציפוי:
  • ביצה טרופה עם כף חלב
קישוט:
  • 1 שקית לקט פירות יער סנפרוסט
  • לאחר האפייה: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, לשים כחמש דקות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד להטמעת החמאה בבצק לקבלת בצק גמיש.

  • 02.

    מתפיחים כשעתיים בקערה מכוסה

  • 03.

    מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל־15-10 כדורים.

  • 05.

    מניחים על משטח מקומח ומגלגלים לכדור.

  • 06.

    מניחים במרווחים את הכדורים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 07.

    משמנים תחתית כוס ולוחצים את תחתית הכוס על מרכז כדור הבצק בתנועות סיבוביות, כך שמקבלים עיגול משוטח מעט ורחב עם שוליים.

  • 08.

    מברישים את השוליים של הבצק וממלאים ממלית הגבינה בכל שקע שיצרנו.

  • 09.

    מניחים דובדבנים על נייר סופג וסופגים את הנוזלים, מניחים על כל מאפה 3-2 דובדבנים.

  • 10.

    מתפיחים 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.