מאפי גבינה ואוכמניות
עננים מבצק שמרים, רכים ותפוחים ובמרכזם גבינה מתוקה ופירות יער.
המרכיבים ל15-20 יחידות:
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
- 2 כפות קורנפלור
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- ½ כוס סוכר
- 500 גרם קמח לבן
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
- קורט מלח
- 1 ביצה
- ¼ כוס חלב לפי הצורך, רק אם הבצק עדיין יבש מעט
- ביצה טרופה עם כף חלב
- 1 שקית לקט פירות יער סנפרוסט
- לאחר האפייה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, לשים כחמש דקות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד להטמעת החמאה בבצק לקבלת בצק גמיש.
-
02.
מתפיחים כשעתיים בקערה מכוסה
-
03.
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
-
04.
מחלקים את הבצק ל־15-10 כדורים.
-
05.
מניחים על משטח מקומח ומגלגלים לכדור.
-
06.
מניחים במרווחים את הכדורים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
-
07.
משמנים תחתית כוס ולוחצים את תחתית הכוס על מרכז כדור הבצק בתנועות סיבוביות, כך שמקבלים עיגול משוטח מעט ורחב עם שוליים.
-
08.
מברישים את השוליים של הבצק וממלאים ממלית הגבינה בכל שקע שיצרנו.
-
09.
מניחים דובדבנים על נייר סופג וסופגים את הנוזלים, מניחים על כל מאפה 3-2 דובדבנים.
-
10.
מתפיחים 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־25 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
11.
מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר.