מאפי גבינה ואוכמניות | השף הלבן

מאפי גבינה ואוכמניות

עננים מבצק שמרים, רכים ותפוחים ובמרכזם גבינה מתוקה ופירות יער.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפי גבינה ואוכמניות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל15-20 יחידות:

מלית:
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
בצק:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • ½ כוס סוכר
  • 500 גרם קמח לבן
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס חלב לפי הצורך, רק אם הבצק עדיין יבש מעט
ציפוי:
  • ביצה טרופה עם כף חלב
קישוט:
  • 1 שקית לקט פירות יער סנפרוסט
  • לאחר האפייה: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, לשים כחמש דקות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד להטמעת החמאה בבצק לקבלת בצק גמיש.

  • 02.

    מתפיחים כשעתיים בקערה מכוסה

  • 03.

    מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל־15-10 כדורים.

  • 05.

    מניחים על משטח מקומח ומגלגלים לכדור.

  • 06.

    מניחים במרווחים את הכדורים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 07.

    משמנים תחתית כוס ולוחצים את תחתית הכוס על מרכז כדור הבצק בתנועות סיבוביות, כך שמקבלים עיגול משוטח מעט ורחב עם שוליים.

  • 08.

    מברישים את השוליים של הבצק וממלאים ממלית הגבינה בכל שקע שיצרנו.

  • 09.

    מניחים דובדבנים על נייר סופג וסופגים את הנוזלים, מניחים על כל מאפה 3-2 דובדבנים.

  • 10.

    מתפיחים 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(2)