בַּנִיצָה לילדים
שילוב של בצק פילאס עם גבינות מלוחות ודבש מעל אשר יוצרים יחד ביס מושלם
חלבי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל12 מנות:
מצרכים:
- 1 חבילת (200 גרם) חלומי פיראוס
- 1 חבילת בצק פילאס מעדנות
- 1 קובייה (250 גרם) פטה כבשים 20% פיראוס, מפוררת
- 1 שקית פתיתי טריו (300 גרם) מיקס שלוש גבינות השף הלבן
- 3 ביצים
- 4 כפות קמח תופח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות עלי טימין טרי
- 1 שקית לקט בצלים סנפרוסט
- 3 כפות שמן זית
לציפוי לאחר אפייה:
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת מניחים שמן זית ולקט בצלים, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב/ שחום ומעבירים לקערה גדולה לצינון.
-
02.
אל אותה קערה מגררים על פומפייה גסה גבינת חלומי, ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית, מערבבים היטב.
-
03.
בתבנית מלבנית עם שוליים מניחים מחצית מבצק הפילאס.
-
04.
מעבירים את המלית ומכסים במחצית הבצק השנייה ומברישים בביצה טרופה.
-
05.
מעבירים למקפיא לעשר דקות ולאחר מכן, בעזרת סכין חדה, חורצים קוביות בחלקו העליון של הבצק.
-
06.
מחממים תנור ואופים בחום של 170 מעלות עד הזהבה קלה (כ־25 דקות), מוציאים מהתנור וחוזרים בעזרת סכין חדה על החריצים שחרצנו עד לתחתית הבצק ומחזירים לתנור לאפייה נוספת עד השחמה (כ־10 דקות נוספות).
טיימר מופעל
-
07.
להגשה: לזלף מעט דבש על המאפה בזמן ההגשה. להוסיף עלי טימין מעל.
הכנת? כאן מדרגים