מאניק - עוגת סולת ויוגורט רוסית - השף הלבן

מאניק – עוגת סולת ויוגורט רוסית

עוגת סולת מפתיעה בטעמים וברכות שלה בזכות היוגורט שבה

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאניק - עוגת סולת ויוגורט רוסית

המרכיבים ל 14 מנות:

מצרכים:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1 גביע יוגורט ביו 3%
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאת תנובה, רכה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס סולת 200 גרם
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
לגרסה הטבעונית:
  • ניתן לטבען עם קרם קוקוס %28, ממרח סויה בטעם טבעי %9, כוס מחית תפוחים ושמן קוקוס.
לרוטב פירות היער:
  • שקית לקט פירות יער סנפרוסט
  • כוס סוכר
  • כפית מיץ לימון
לציפוי:
  • אבקת סוכר
להגשה לצד העוגה:
  • שמנת של פעם/ שמנת חמוצה תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקלחת מבשלים את פירות היער עם הלימון והסוכר תוך כדי ערבוב כ־10 דקות ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בקערה מניחים ביצים וחמאה ומקציפים 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים שמנת להקצפה, יוגורט וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה, מוסיפים קליפת לימון מגוררת דק, תמצית וניל ומקציפים שוב.

  • 04.

    מקפלים אל התערובת את הסולת ואח"כ את הקמח התופח, נזהרים שלא לבחוש יותר מדי, רק עד הטמעת הקמח.

  • 05.

    מעבירים לתבנית מלבנית בינונית, או עגולה בקוטר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־40 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מכינים את רוטב פירות היער מבשלים את לקט פירות היער עם כוס סוכר וכפית מיץ לימון במשך 10 דקות על אש נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מפזרים לאחר האפייה אבקת סוכר ומגישים עם פירות יער וכף שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.