גלילות חצילים בלאבנה - השף הלבן

גלילות חצילים בלאבנה

שילוב טעמים ים תיכוניים של חצילים מגולגלים בגבינות על בסיס לאבנה מתובל.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילות חצילים בלאבנה
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-6 סועדים:

  • פלח פרמג'אנו רג'יאנו COLLECTION תנובה
  • 1 גביע (250 גרם) לאבנה 5% פיראוס או 1 גביע (150 גרם) כדורי לאבנה פיראוס
  • 1 יחידה (250 גרם) גבינת חמד 5% פיראוס
  • 1 צנצנת ארטישוק ברוזמרין אוליביה
  • 1 צנצנת טפנד זיתים אוליביה
  • 2 חצילים
  • כוס שמן זית
  • 1 עגבניה
  • 3 כפות עלי אורגנו
  • מעט מלח גס
  • תרסיס שמן
  • לגרסה הטבעונית: ניתן לטבען בממרח סויה ולוותר על הפרמג'יאנו ולהמיר בטופו מושרה בסויה ושמן שומשום.

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים חצילים לפרוסות דקות לאורכם ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 02.

    מרססים שמן ואופים 25 דקות בחום של 190 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מיד לאחר האפייה מניחים עליהם נייר אפייה נוסף ליצירת אדים.

  • 04.

    פורסים לקוביות דקות גבינת חמד.

  • 05.

    מורחים על כל פרוסת חציל לאבנה, מניחים בקצה הפרוסה קוביית חמד ומעליה רבע כפית טפנד של אוליביה ומגלגלים, חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות החצילים.

  • 06.

    על צלחת הגשה יוצקים שמן זית, מניחים את גלילות החציל עליו, מסביב מפזרים ארטישוק ברוזמרין.

  • 07.

    חוצים עגבנייה לשני חלקים וסוחטים אותה בעזרת הידיים מעל החצילים והשמן, מפזרים מעל מלח ועלי אורגנו ומגררים מעל פרמג'יאנו רג'יאנו, מגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.