בקלאווה מלוחה עם גבינת פיראוס - השף הלבן

בקלאווה מלוחה עם גבינת פיראוס

בקלוואה לא כמו שציפיתם עם טוויסט גבינה מעניין ומיוחד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 24 חתיכות:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
  • 250 גרם בולגרית 24% פיראוס תנובה
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון תנובה
  • 200 גרם מוצרלה השף הלבן
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ענפי בצל ירוק קצוצים
  • גרידה מחצי לימון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת שום
  • ½ כפית בהרט/ראז אל חנות
  • 150 גרם (כוס וחצי) פיסטוקים ופקאנים
  • 1 חבילת עלי פילו מעדנות, מופשרת
  • שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית בגודל 23/33 בערך ומחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ15-20 עד שהוא זהוב ומתחיל להשחים. מצננים.

  • 03.

    בקערה גדולה שמים את הגבינות. מוסיפים ירוקים, בצל מטוגן, גרידת לימון ואת כל התבלינים. מערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    קולים את הפיסטוקים והפקאנים (ביחד או לחוד) על מחבת רחבה ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח נעים. בזהירות לא לשרוף.

  • 05.

    קוצצים את הפקאנים והפיסטוקים גס.

  • 06.

    מרכיבים את המנה: חותכים את עלי הפילו כך שיתאימו בדיוק לגודל התבנית.

  • 07.

    מניחים חצי חבילה של עלי פילו על התחתית, מזלפים שמן זית ומברישים.

  • 08.

    מניחים על הפילו את תערובת הגבינות ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 09.

    מפזרים את האגוזים ומועכים את התערובת לתוך הגבינות.

  • 10.

    מניחים את המחצית השנייה של הפילו. מועכים מעט את העלים מעט כלפי מטה.

  • 11.

    מזלפים שמן זית ומברישים.

  • 12.

    חותכים את המאפה לריבועים בצורה אלכסונית לפני האפייה.

  • 13.

    אופים כ-35-45 דקות עד שעלי הפילו זהובים ומעט שחומים. כשהמאפה מוכן מזלפים עליו מיד דבש מעורבב במים רותחים. ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.