מאפה גבינות יווני - השף הלבן

מאפה גבינות יווני

מנה משפחתית שכל בני המשפחה יאהבו

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בַּנִיצָה לילדים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6-8 מנות:

מצרכים:
  • 1 פלח קשקבל גלעד COLLECTION תנובה
  • 1 חבילת דפי פילו מעדנות - מופשרת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1 שקית פתיתי טריו (300 גרם) מיקס שלוש גבינות השף הלבן
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם) %9 תנובה
  • 4 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס גרעיני תירס משומרים מסוננים
  • תרסיס שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים ביצים, שמנת לבישול, מלח, פלפל, קוטג' ותירס.

  • 02.

    מוסיפים פתיתי טריו ומערבבים שוב.

  • 03.

    פורסים עלה בצק פילו על תבנית מלבנית בינונית/ עגולה, משמנים מעט ומניחים עוד עלה בצק פילו מעל.

  • 04.

    מקמטים עלי פילו ומניחים מעליהם עוד עלי פילו שבתבנית.

  • 05.

    יוצקים מחצית מהבלילה.

  • 06.

    מקמטים עוד עלים, מניחים מעל ויוצקים את יתרת התערובת.

  • 07.

    מגררים מעל גבינת קשקבל ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־35 דקות/ עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.