מאפה קונוס פרח עם לקט לפשטידה – מאפה גבינות פריך ומרשים

מאפה קונוס פרח עם לקט לפשטידה

מאפה מרשים שמוגש למרכז השולחן מבצק מוכן שמשלב בתוכו לקט ירקות וגבינה ויוצר ביס מושלם.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם תלישות

המרכיבים ל 6-8 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילת בצק שמרים עלים מעדנות מופשר (900 גרם)
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן או טופו ALTERNATIVE (לגרסה הטבעונית)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 שקית (800 גרם) לקט לפשטידה מוקפא - סנפרוסט
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה או סילאן מהול בשמן זית (לגרסה הטבעונית)
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן השף הלבן או טופו מגורר (לגרסה הטבעונית)
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הירקות בשמן זית כ־10 דקות ומצננים. מוסיפים לאחר הצינון שקית פתיתי גאודה וכף קמח ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    פורסים את בצק השמרים ובעזרת צלחת/רינג בקוטר 16/18 חורצים 3 עיגולים.

  • 03.

    את יתרת הבצק מרדדים מחדש ויוצרים עיגולים נוספים. יוצרים עיגול אחד קטן מכולם במרכז המאפה.

  • 04.

    ממלאים עיגול אחד (הכי קטן) במלית הירקות והגבינה וסוגרים היטב בתנועת גלגול. מניחים במרכז תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 05.

    חוצים כל עיגול שיצרנו לחצי ומניחים מלית בקצה, מגלגלים לקונוס ומניחים סביב העיגול.

  • 06.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים פתיתי פרמזן ושומשום, מתפיחים 40 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד השחמה כ־35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00

הידעת?

ניתן לטבען בהחלפה לטופו מגורר ולציפוי של סילאן מהול בשמן זית

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.