בנייה – סופגניות מרובעות - השף הלבן

בנייה – סופגניות מרובעות

עדי קלינגהופר מביאה לנו מתכון טעים ופשוט לסופגניות מרובעות, על בסיס חלב תנובה

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בנייה – סופגניות מרובעות

המרכיבים ל 40 סופגניות:

מרכיבים:
לבצק:
  • 1 ק״ג קמח
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1.5 כוסות חלב 3% של תנובה
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
לטיגון:
  • 2 ליטר שמן
לקישוט:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ומים, מערבבים, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים את הקמח, ביצים, חלב וחמאה, מחברים וו לישה ומעבדים לבצק אחיד ודביק לפחות 10-12 דקות, לקראת הסוף מוסיפים קורט מלח.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או לפחות מינימום 3 שעות.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהקירור, מקמחים היטב את משטח העבודה.

  • 05.

    מעבירים את הבצק למשטח המקומח ומקמחים גם למעלה.

  • 06.

    מרדדים למלבן בעובי של 1/2 ס״מ.

  • 07.

    פורסים לריבועים/מלבנים קטנים באופן חופשי.

  • 08.

    מעבירים את הריבועים לתבנית מקומחת ומניחים למנוחה כ-20 עד 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    מחממים שמן ל - 160-165 מעלות ומתחילים לטגן.

  • 10.

    מתחילים להכניס את ריבועי הבצק, מטגנים מכל צד עד להזהיב בערך כחצי דקה.

  • 11.

    כך חוזרים עם כל ריבועי הבצק.

  • 12.

    מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מפדרים באבקת סוכר ומגישים!

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.