מרק כרישה - מתכון למרק כרשה עשיר, מהיר וקל להכנה | השף הלבן

מרק קרם כרישה, תפוחי אדמה ותימין

מרק קרם כרישה, תפוחי אדמה ותימין

מאת: אופיר וידבסקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם כרישה, תפוחי אדמה ותימין

המרכיבים ל4:

לרכישה >>
  • 2 מקלות כרישה בינוניים
  • 1 גזר בינוני מקולף
  • 1 מקל סלרי
  • 1 בצל
  • שן שום כתושה
  • 4 תפוחי אדמה
  • חופן עלי תימין קצוצים
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצל ,הסלרי, הגזר והכרישה לקוביות קטנות.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומעבירים לכלי עם מים.

  • 03.

    ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השום והבצל ומאדים למשך 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הכרישה ומעט תימין קצוץ. תוך כדי מוסיפים מעט מלח.

  • 05.

    מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומוסיפים אותם לסיר המרק.

  • 06.

    מוסיפים מים, כ-3 ס"מ מעל גובה הירקות, ומערבבים. מכסים את הסיר.

  • 07.

    מביאים לרתיחה ובעזרת כף/מצקת מסירים את הקצף.

  • 08.

    מבשלים למשך חצי שעה על להבה בינונית, עד שכל הירקות רכים. מסירים מהאש.

  • 09.

    טוחנים את המרק בעזרת ממחה ידני עד לקבלת מרקם חלק.

  • 10.

    מוסיפים את השמנת ומבשלים על חום נמוך למשך כ-2 דקות. מתבלים במלח, בפלפל לבן ובאגוז מוסקט, לפי הטעם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 11.

    יוצקים מהמרק לקעריות הגשה, מפזרים מעט תימין קצוץ ומגישים. 

הידעת?

יש מעט דברים יותר מפנקים בחורף מאשר לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, יש לכם מזל, זה בדיוק המתכון שחיפשתם לחורף הזה - מרק קרם כרישה, תפוחי אדמה ותימין. מדובר במרק טעים, מנחם ומלא בדברים טובים, שכל אחד יכול להכין בפחות מחצי שעה של עבודה. למי שאוהב מרקים, מדובר במתכון חובה.

הכנת? כאן מדרגים
(213)