מרק קרם כרובית, כרישה וקארי
גרסה עשירה וטבעונית למרק נפלא
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנרק
המרכיבים ל6 מנות:
- כפית אבקת קארי הודי
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ליטר משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת/לייט/משקה שקדים "תנובה"
- 1 ליטר מים
להגשה
- שמן זית
- עירית קצוצה
- שקדים פרוסים קלויים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כרישה גדולה פרוסה
- 1 כרובית מפורקת לפרחים
- 4 שיני שום קלופות פרוסות
- 2 כפות עלי טימין טרי
- 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
0pt">
-
02.
מחממים סיר למרק, מוסיפים שמן זית ומיד לאחריו את הכרישה. מטגנים מספר דקות.
-
03.
מוסיפים את הכרובית וממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את השום והטימין וממשיכים בטיגון דקה נוספת.
-
05.
מכניסים את שאר החומרים לסיר ומביאים לרתיחה.
-
06.
מבשלים מכוסה כחצי שעה עד שהכרובית ותפוח האדמה רכים מאוד.
-
07.
טוחנים את תכולת הסיר באמצעות בלנדר יד.מגישים עם זילוף שמן זית, עירית קצוצה ושקדים פרוסים קלויים
הכנת? כאן מדרגים