מתכון מרק עוף עם קניידלעך פיקנטיים | השף הלבן

מרק עוף עם קניידלעך פיקנטיים

מרק עוף בטעם של פעם עם קניידלעך פיקנטיים ונימוחים בפה.

מאת: שי לי ליפא
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק עוף עם קניידלעך פיקנטיים
צילום: שני בריל

המרכיבים ל 8 מנות:

למרק:
  • 1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
  • 1 צרור פטרוזיליה גדול
  • 1 צרור שמיר גדול
  • 1 ק"ג כנפי עוף
  • 1/2 ק"ג גרונות עוף
  • 3 ליטר מים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • מלח
קניידלעך פיקנטיים (25 יחידות):
  • 1/4 1 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת המרק: מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.

  • 02.

    מוסיפים לסיר לקט למרק עוף, עלי דפנה, גרגירי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 03.

    הכנת הקניידלעך: מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה .

  • 05.

    מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.

  • 06.

    בכל פעם מבשלים 8 קניידלעך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(230)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.