מרק עגבניות צלויות משודרג | השף הלבן

מרק עגבניות צלויות משודרג

מרק עשיר בטעמים בזכות ירקות השורש. תוספת מעודנת משדרגת והופכת אותו לארוחה קלה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק עגבניות צלויות משודרג
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 10 עגבניות חצויות
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית עלי תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, החלק הלבן קצוץ או בצל קלוף קצוץ
  • 1/2 שורש סלרי קלוף קצוץ או 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 גזר קלוף קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 עלי דפנה
  • צרור פטרוזיליה נקיה
להגשה:
  • קרוטונים מוכנים או ביתיים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם קוביות בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק החתוך כלפי מעלה. בוזקים מלח, פלפל ותימין, מזלפים 2 כפות שמן זית ואופים כ 30-40 דקות עד שהעגבניות רכות ומשחימות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    בנתיים מחממים שמן בסיר  ומטגנים כרישה, סלר וגזר כ 5 דקות. מוסיפים שום, עלי דפנה, מלח ופלפל ומטגנים דקה שתיים נוספות. מוסיפים כ 4 כוסות מים ואת צרור הפטרוזיליה ומבשלים כ 30 דקות. נפטרים מצרור הפטרוזיליה ועלי הדפנה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר את העגבניות וטוחנים הכל בבלנדר מוט. לחילופין מעבירים עגבניות וירקות (נוזלים אפשר להשאיר בסיר) לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר. אם המרק סמיך מידי מוסיפים מים רותחים. אם נזלי מידי - מבשלים ללא מכסה עוד כ 10 דקות לאידוי הנוזלים. טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    להגשה מחלקים את המרק החם לקעריות. מפזרים קרוטונים, פטרוזיליה ופטה, מזלפים שמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.