מרק עגבניות צלויות משודרג
מרק עשיר בטעמים בזכות ירקות השורש. תוספת מעודנת משדרגת והופכת אותו לארוחה קלה

המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 10 עגבניות חצויות
- מלח, פלפל
- 1 כפית עלי תימין
- 4 כפות שמן זית
- 1 כרישה, החלק הלבן קצוץ או בצל קלוף קצוץ
- 1/2 שורש סלרי קלוף קצוץ או 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 גזר קלוף קצוץ
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 עלי דפנה
- צרור פטרוזיליה נקיה
- קרוטונים מוכנים או ביתיים
- פטרוזיליה קצוצה
- 100 גרם קוביות בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק החתוך כלפי מעלה. בוזקים מלח, פלפל ותימין, מזלפים 2 כפות שמן זית ואופים כ 30-40 דקות עד שהעגבניות רכות ומשחימות.
טיימר מופעל
-
02.
בנתיים מחממים שמן בסיר ומטגנים כרישה, סלר וגזר כ 5 דקות. מוסיפים שום, עלי דפנה, מלח ופלפל ומטגנים דקה שתיים נוספות. מוסיפים כ 4 כוסות מים ואת צרור הפטרוזיליה ומבשלים כ 30 דקות. נפטרים מצרור הפטרוזיליה ועלי הדפנה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לסיר את העגבניות וטוחנים הכל בבלנדר מוט. לחילופין מעבירים עגבניות וירקות (נוזלים אפשר להשאיר בסיר) לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר. אם המרק סמיך מידי מוסיפים מים רותחים. אם נזלי מידי - מבשלים ללא מכסה עוד כ 10 דקות לאידוי הנוזלים. טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה מחלקים את המרק החם לקעריות. מפזרים קרוטונים, פטרוזיליה ופטה, מזלפים שמן זית ומגישים.