המרכיבים ל4 מנות:
- 3 בטטות בינוניות
- 2 גזרים בינוניים
- 0.5 מיכל שמנת צמחית במתיקות עדינה של תנובה
- 1 כוס חלב תנובה
- מלח
- 1 שן שום פרוסה דק
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
- 0.75 כוס עלי סלק, חתוכים לרצועות דקות
- 2 עגבניות מיובשות, חצויות לאורכן וחתוכות לרצועות דקות לרוחב
- מעט שמן זית לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את הבטטות השום והגזר לפרוסות גסות.
-
02.
מעבירים את הירקות החתוכים לסיר ומעל יוצקים חצי מיכל שמנת צמחית של תנובה, חלב ומים עד לגובה 2 ס"מ מעל הירקות.
-
03.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים לריכוך במשך 25 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מתבלים בקורט מלח ומעט פלפל לבן, מגרדים מעט אגוז מוסקט ומעבירים למעבד מזון לטחינה למרקם חלק. מוסיפים חלב לפי הצורך עד שמתקבל מרקם חלק.
-
05.
הכנת המנה להגשה: מעל כל צלחת מרק עורמים כמות של כף עלי סלק קצוצים, מפזרים את רצועות העגבניות המיובשות מסביב ויוצקים כמה טיפות של שמן זית.
הידעת?
אחד הדברים הכי מהנים בחורף הוא לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, קבלו מתכון חורפי למרק קלאסי ונהדר. מדובר במתכון למרק כתום וחלבי בטעם איטלקי פשוט וטעים שלא תרצו לעזוב בשקט בחורף הקרוב (או באלו שאחריו). מומלץ להכין קרוטונים או טוסטים קטנים בשביל לטבול במרק.