בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום
שיטה מיוחדת להכנת בורקס גבינות שהופכת את המאפים האהובים לאקסטרה פלייקים ופריכים. ויש גם ציפוי שומשום מעט מתקתק!
המרכיבים ל30 מנות:
- 1 חבילה בצק פילאס תורכי מעדנות – מופשר
- 1 חבילה (250 גרם) בולגרית מעודנת 5% או 16%
- 3/4 גביע קוטג'
- 130 גרם גבינת עמק מגורדת
- 3 כפות סילאן + 2/3 כוס מים
- 1 כוס שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים היטב את 3 הגבינות עד שנוצר מעין ממרח.
-
02.
פורסים את הבצק על השיש, כשהניילון של הבצק למטה, ומורחים את הגבינות על הבצק. שימו לב שהבצק ארוך אז עדיף לחצות אותו ולהכין חצי ואז עוד חצי.
-
03.
מגלגלים את הבצק למעין רולדה, מהחלק הרחב כלפי פנים, וחותכים לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.
-
04.
מועכים כל פרוסה למעין פיתה (לא למעוך דק מדי).
-
05.
בקערה מערבבים היטב את הסילאן עם המים.
-
06.
טובלים את החלק החיצוני של הבורקס המעוך בסילאן עם המים ואז מגלגלים את החלק הרטוב בשומשום.
-
07.
מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות עד הזהבה יפה. בערך 15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
הערות ושדרוגים:
-
09.
אפשר להוסיף לתערובת הגבינות עלי תרד קצוצים (אין צורך לבשל קודם), עירית קצוצה דק, רצועות פלפלים קלויים, גרגירי תירס, רוטב עגבניות לפיצה או כל דבר שאתם אוהבים בבורקס.
-
10.
בבקשה תשתמשו כאן בבולגרית או פטה. המרקם שלהן יציב ואז המילוי לא בורח. ואם מצאתם את הגרסה המעודנת בכלל זכיתם.
-
11.
במקום בצק פילאס אפשר להשתמש בבצק עלים חמאה.