בורקס גבינות בציפוי שומשום - מתכון מהיר וטעים

בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום

שיטה מיוחדת להכנת בורקס גבינות שהופכת את המאפים האהובים לאקסטרה פלייקים ופריכים. ויש גם ציפוי שומשום מעט מתקתק!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל30 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילה בצק פילאס תורכי מעדנות – מופשר
  • 1 חבילה (250 גרם) בולגרית מעודנת 5% או 16%
  • 3/4 גביע קוטג'
  • 130 גרם גבינת עמק מגורדת
לציפוי:
  • 3 כפות סילאן + 2/3 כוס מים
  • 1 כוס שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים היטב את 3 הגבינות עד שנוצר מעין ממרח.

  • 02.

    פורסים את הבצק על השיש, כשהניילון של הבצק למטה, ומורחים את הגבינות על הבצק. שימו לב שהבצק ארוך אז עדיף לחצות אותו ולהכין חצי ואז עוד חצי.

  • 03.

    מגלגלים את הבצק למעין רולדה, מהחלק הרחב כלפי פנים, וחותכים לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.

  • 04.

    מועכים כל פרוסה למעין פיתה (לא למעוך דק מדי).

  • 05.

    בקערה מערבבים היטב את הסילאן עם המים.

  • 06.

    טובלים את החלק החיצוני של הבורקס המעוך בסילאן עם המים ואז מגלגלים את החלק הרטוב בשומשום.

  • 07.

    מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות עד הזהבה יפה. בערך 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    הערות ושדרוגים:

  • 09.

    אפשר להוסיף לתערובת הגבינות עלי תרד קצוצים (אין צורך לבשל קודם), עירית קצוצה דק, רצועות פלפלים קלויים, גרגירי תירס, רוטב עגבניות לפיצה או כל דבר שאתם אוהבים בבורקס.

  • 10.

    בבקשה תשתמשו כאן בבולגרית או פטה. המרקם שלהן יציב ואז המילוי לא בורח. ואם מצאתם את הגרסה המעודנת בכלל זכיתם.

  • 11.

    במקום בצק פילאס אפשר להשתמש בבצק עלים חמאה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)