שבלולי גבינה פריכים
מאפה גבינה אישי קליל ונעים כמנה ראשונה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 24 מנות:
לבצק:
- 3 כוסות קמח תופח
- 200 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 200 מ"ל שמנת חמוצה של "תנובה"
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס פתיתי גבינת פרמזן קולקשן
- 1/2 כפית מלח
למלית:
- 250 גרם גבינה לבנה 5% ״תנובה" מנוקזת מנוזלים
- 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררות
- ביצה
- 3 כפות קמח
- כף חרדל
- כפית פפריקה
- מלח
- פלפל
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום/קצח
הוראות הכנה:
-
01.
בצק: שמים את מרכיבי הבצק במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד להתאחדות החומרים.
-
02.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
-
03.
מלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
04.
מערבבים את חומרי המלית.
-
05.
מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
-
06.
משטחים על העלים את המילוי ומגלגלים לגלילות
-
07.
מעבירים למקפיא לחצי שעה לערך (להקלת החיתוך).
-
08.
פורסים את הגלילות לפרוסות ברוחב ס"מ ומסדרים על התבנית כשהצד השבלולי בשכיבה.
-
09.
מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
10.
מורחים על השבלולים ביצה טרופה וזורים שומשום.
-
11.
אופים עד הזהבה.
הכנת? כאן מדרגים