מתכון שבלולי גבינה פריכים | השף הלבן

שבלולי גבינה פריכים

מאפה גבינה אישי קליל ונעים כמנה ראשונה

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שבלולי גבינה פריכים

המרכיבים ל 24 מנות:

לבצק:
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה של "תנובה"
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס פתיתי גבינת פרמזן קולקשן
  • 1/2 כפית מלח
למלית:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% ״תנובה" מנוקזת מנוזלים
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררות
  • ביצה
  • 3 כפות קמח
  • כף חרדל
  • כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום/קצח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק: שמים את מרכיבי הבצק במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד להתאחדות החומרים.

  • 02.

    עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

  • 03.

    מלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    מערבבים את חומרי המלית.

  • 05.

    מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

  • 06.

    משטחים על העלים את המילוי ומגלגלים לגלילות

  • 07.

    מעבירים למקפיא לחצי שעה לערך (להקלת החיתוך).

  • 08.

    פורסים את הגלילות לפרוסות ברוחב ס"מ ומסדרים על התבנית כשהצד השבלולי בשכיבה.

  • 09.

    מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 10.

    מורחים על השבלולים ביצה טרופה וזורים שומשום.

  • 11.

    אופים עד הזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(375)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.