רולדת גבינות מלוחות
רולדות עם הרבה גבינות אם לאירוח, אם כמנה ראשונה. בכל מקרה מדובר בהצלחה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 1/2 קילו בצק פילו
- 1/4 כוס שמן זית
- 250 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 200 גרם גבינת פרומעז מסרת קולאז
- 150 גרם גבינת קשקבל מסדרת קולאז’
- 1/2 גביע שמנת תנובה "בטעם של פעם"
- 2 ביצים
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- 3 כפות בצל עירית או בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבצק עפ"י הוראות היצרן.
-
02.
מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית.
-
03.
מורחים בעזרת מברשת שמן זית על 4 דפי פילו ומניחים אותם אחד על גבי השני.
-
04.
מניחים את מילוי הגבינות לרוחב הדף, בקצה התחתון, כאשר משאירים מכל צד שוליים נקיים ברוחב 5 ס"מ. מגלגלים את הבצק סביב המלית ואת הקצוות מקפלים כלפי מטה כך שמתקבלת רולדה סגורה מכל צדדיה.
-
05.
מניחים את הרולדה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180-170 מעלות ואופים במשך 17 דקות. במידה ורוצים להוסיף למעלה שומשום, קצח או כל תוספת אחרת, יש להברישקודם את הבצק בביצה טרופה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים