מתכון קרקרים ביתיים מיוגורט ועשבי תיבול לחג השבועות | השף הלבן

קרקרים ביתיים עם יוגורט

לא תאמינו כמה קל, טעים ובריא להכין קרקרים מיוגורט בבית! מתכון חובה לכל מי שרוצה להכין נשנוש מאוזן שמתאים לכל שלב ביום

קרקרים ביתיים עם יוגורט מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל60 קרקרים:

לקרקרים:
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין
  • 1 כוס שיבולת שועל דקה
  • ½ כוס גרעיני חמנייה
  • ½ כוס זרעי פשתן
  • 1 כף שומשום שחור
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
  • 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט BIO תנובה
  • כף מלח
למטבל יוגורט:
  • 2 גביעים (400 גרם) יוגורט BIO תנובה
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית פפריקה
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

  • 02.

    לקרקרים: בקערה גדולה מערבבים עם כף עץ את כל חומרי הקרקרים לבלילה יחסית רכה ואחידה. יוצקים 1/2 מהבלילה על תבנית ומשטחים אותה על הנייר באופן אחיד. חוזרים על הפעולה גם בתבנית נוספת.

  • 03.

    אופים כ-25-30 דקות, מוציאים מהתנור ושוברים לקרקרים בעזרת הידיים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    למטבל: מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה בינונית. מגישים יחד עם הקרקרים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)