קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינות – מתכון כשר לפסח | השף הלבן

קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינות

מתכון קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינה צהובה או קשקבל מגוררת בחצי שעה של עבודה, ואם כל זה לא מספיק – הקיש כשר לפסח!

מאת: הגר בן יוסף
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינות

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבסיס:
  • 1 ביצה טרופה
  • 4-3 כפות מים
  • 1/4 1 כוסות קמח מצה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • פלפל
  • מלח
למלית:
  • 2 תפרחות ברוקולי מפורקות.
  • 1 בצל
  • מעט חמאה / שמן
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט גבינה צהובה/קשקבל מגוררת
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס: 

  • 02.

    שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 03.

    משמנים היטב את התבנית ומהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות. מצננים במקרר. הכנת המלית:

  • 04.

    חולטים את הברוקולי במים רותחים 10-5 דקות, כמעט עד לריכוך מלא.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מטגנים במעט חמאה / שמן 1 בצל שחתוך לקוביות בינוניות עד למצב של שקיפות.

  • 06.

    מקררים מעט את הברוקולי ואת הבצל.

  • 07.

    טורפים את הביצים, מוסיפים שמנת לבישול ואת הברוקולי, הבצל המטוגן והגבינה הצהובה.

  • 08.

    מתבלים, מערבבים ושופכים מעל הבצק.

  • 09.

    אופים בחום של 180 מעלות במשך 35-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1020)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.