מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים | השף הלבן

קיש בטטה וגבינת עיזים

קיש בטטה בשילוב גבינת עזים מעניק מרקם מיוחד וטעם נפלא שגם ילדים אוהבים. מנה מעולה לאירוח או לארוחת ערב משפחתית

מאת: קרן ברוך
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש בטטה וגבינת עיזים

המרכיבים ל8 מנות:

למלית:
  • 2 בטטות
  • 100 גרם גבינת צאן השף הלבן
  • 100 גרם פרמזן קולקשן
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 קוטג'
  • 2 ביצים
  • רוזמרין
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 חבילת פטריות שמפניון טריות
  • 2 גזר מגורד
  • 4 בצלים
לבצק:
  • כוס וחצי קמח תופח.
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות מי קרח
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • חצי כפית מלח.

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: שמים את הקמח, המלח והחמאה במג'מיקס ומערבבים. מוסיפים את הביצה והמים. שמים בתבנית פאי, דוקרים עם מזלג, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר בזמן הכנת המלית. אופים 5 דקות עם הנייר כסף.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    חותכים את הבטטות לפרוסות דקות, ואופים בתנור עד שמתרכך .בקערה שמים את הקוטג', הביצים הגבינות השמנת ואת הרוזמרין קצוץ דק. מערבבים טוב.

  • 03.

    במחבת מטגנים את הבצל, מוסיפים פטריות, וגזר מגורד. מוסיפים מעט סוכר, מלח ופלפל.

  • 04.

    על הבצק שמים שכבה של פרוסות בטטה, לאחר מכן את תערובת הקוטג' והגבינות, ואז שכבה של הפטריות והבצל, ושוב שכבת בטטות ושוב את כל התערובת קוטג'.

  • 05.

    מכניסים לתנור על חום 180 לחצי שעה. ניתן לפזר למעלה אגוזי מלך מגורדים או אגוזי פקאן.

הכנת? כאן מדרגים
(65)