קיש בטטה וגבינת עיזים
קיש בטטה בשילוב גבינת עזים מעניק מרקם מיוחד וטעם נפלא שגם ילדים אוהבים. מנה מעולה לאירוח או לארוחת ערב משפחתית
המרכיבים ל8 מנות:
- 2 בטטות
- 100 גרם גבינת צאן השף הלבן
- 100 גרם פרמזן קולקשן
- 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 קוטג'
- 2 ביצים
- רוזמרין
- 1 שמנת מתוקה
- 1 חבילת פטריות שמפניון טריות
- 2 גזר מגורד
- 4 בצלים
- כוס וחצי קמח תופח.
- 1 ביצה
- 2-3 כפות מי קרח
- 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- חצי כפית מלח.
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: שמים את הקמח, המלח והחמאה במג'מיקס ומערבבים. מוסיפים את הביצה והמים. שמים בתבנית פאי, דוקרים עם מזלג, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר בזמן הכנת המלית. אופים 5 דקות עם הנייר כסף.
טיימר מופעל
-
02.
חותכים את הבטטות לפרוסות דקות, ואופים בתנור עד שמתרכך .בקערה שמים את הקוטג', הביצים הגבינות השמנת ואת הרוזמרין קצוץ דק. מערבבים טוב.
-
03.
במחבת מטגנים את הבצל, מוסיפים פטריות, וגזר מגורד. מוסיפים מעט סוכר, מלח ופלפל.
-
04.
על הבצק שמים שכבה של פרוסות בטטה, לאחר מכן את תערובת הקוטג' והגבינות, ואז שכבה של הפטריות והבצל, ושוב שכבת בטטות ושוב את כל התערובת קוטג'.
-
05.
מכניסים לתנור על חום 180 לחצי שעה. ניתן לפזר למעלה אגוזי מלך מגורדים או אגוזי פקאן.