קישים אישיים במילוי פטריות | השף הלבן

קישים אישיים במילוי פטריות

קישים קטנים ואישיים במילוי קלאסי של פטריות ונגיעה של גבינת פרמזן. מתכון מעולה שאפשר להכין במהירות וקלות כשיש אורחים בדרך

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישים אישיים במילוי פטריות
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 1/2 גליל (250 גרם) בצק עלים "מעדנות" מופשר עפ"י הוראות היצרן
  • ½ ק"ג פטריות שמפניון או פורטבלו פרוסות לפרוסות דקות
  • 1 כף חמאה
למילוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • 1 כפית קמח
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
לעיטור:
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים חמאה במחבת גדולה מחממים ומטגנים פטריות כ-4 דקות או עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. מצננים במקרר עד לשימוש.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את תבנית השקעים.

  • 03.

    למילוי: בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול, קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים כך שירפדו גם את השוליים. מרפדים את השקעים בבצק ומהדקים היטב.

  • 05.

    מניחים כף פטריות בכל שקע. יוצקים מעל מעט מהבלילה (עד ל-3/4 מגובה הבצק) מפזרים מעל מעט פרמזן. אופים כ-15-20 או עד שהקישים מזהיבים.

  • 06.

    מוציאים מהתנור ומגישים חם.

הידעת?

קיש, בן הדוד הצרפתי של הפשטידה, נחשב תמיד ליוקרתי יותר ממנה ובעל שם אקזוטי יותר. היתרון הקולינרי הזה מגיע כמובן עם מחיר - לרוב קשה יותר להכין קיש מפשטידה וזה גם לוקח זמן רב יותר. אולם, להכל בחיים יש פתרון. הכירו את הקישים האישיים - על כל מה שחסר להם מבחינת גודל, הם מפצים בטיב ותהליך קל יותר להכנה. הבאנו לכם מתכון מקורי וטעים לקישים קטנים ואישיים במילוי קלאסי של פטריות ונגיעה של גבינת פרמזן. מתכון מעולה שאפשר להכין במהירות וקלות כשיש אורחים בדרך.

הכנת? כאן מדרגים
(15)