פשטידת פטריות ללא גלוטן עם בצל ותפוחי אדמה שמכינים במחבת
פשטידות אפשר להכין גם במחבת! סידרנו לכם מתכון שמתאים לארוחת צהריים, ערב או בראנץ' ללא גלוטן מבלי שתצטרכו להדליק תנור. מומלץ להגיש לצד סלט וגבינה שאוהבים
המרכיבים ל4:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 סלסלות פטריות - מומלץ מסוגים שונים - פרוסות
- אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- 3 ביצים טרופות
- 1/2 כוס פתיתי גאודה "עמק" או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת כף שמן ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ-3-4 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים פטריות, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, מגבירים להבה ומטגנים 2-3 דקות עד שהפטריות מתרככות. אם יש הרבה נוזלים במחבת מסיטים את הפטריות לשולי המחבת ומאדים את רוב הנוזלים. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של כ-2 סמ"ר. מסיפים לקערת הפטריות ביצים, פתיתי גבינה, פטרוזיליה ואת קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.
-
03.
מחממים במחבת על להבה בינונית כף שמן. יוצקים את התערובת, משטחים ומכסים במכסה. מטגנים כ-2 דקות, מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה ומטגנים 5-7 דקות נוספות עד שהתחתית מזהיבה ופני הפשטידה מתייצבים.
טיימר מופעל
-
04.
הופכים את הפשטידה לצלחת גדולה ומחליקים חזרה למחבת. מטגנים 2-3 דקות על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומטגנים 5 דקות נוספות עד שהפשטידה מתייצבת ועשויה מבפנים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל