פשטידת חצילים וגבינה
מאפה פשטידה טעים המשלב חצילים עם גבינות, מתאים לאירוח וסתם לארוחת ערב.
המרכיבים ל12 מנות:
- 2 חצילים פרוסים
- צנוברים
- 3 כוסות קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1 שמנת חמוצה
- 1 חבילת חמאה
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 200 גרם גבינת שמנת נפוליאון" 16%
- 2 שמנת לבישול של השף הלבן
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים 2 חצילים לפרוסות דקות וממליחים. סוחטים היטב את הנוזלים ומטגנים במחבת משני הצדדים. בשמן שנותר קולים חופן צנוברים.
-
02.
מכינים את הבצק: 3 כוסות קמח, 1/4 כפית מלח, 1 שמנת חמוצה ו-1 חמאה. לשים הכל בקערה עד לבצק אחיד ורך. בתבנית האפייה משטחים את הבצק לשכבה אחידה.
-
03.
בקערה מערבבים גבינות: 200 גרם בולגרית מפוררת לחתיכות גסות, 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם גבינת שמנת למריחה, 2 מיכלי שמנת לבישול 15% של השף הלבן, פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח ופלפל וקורט אגוז מוסקט.
-
04.
בתבנית האפייה מסדרים שכבה של חצילים מעל הבצק. מפזרים קצת צנוברים. מוזגים מעל מחצית מתערובת הגבינות. מפזרים מעט גבינה צהובה מפוררת ומבצעים את הפעולות פעם נוספת: שכבת חצילים וצנוברים, תערובת גבינות ולסיום גבינה צהובה מפוררת מעל.
-
05.
אופים כ-50-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה.
טיימר מופעל