מתכון פשטידת חצילים וגבינה | השף הלבן

פשטידת חצילים וגבינה

מאפה פשטידה טעים המשלב חצילים עם גבינות, מתאים לאירוח וסתם לארוחת ערב.

מאת: יפית עובדיה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת חצילים וגבינה

המרכיבים ל12 מנות:

  • 2 חצילים פרוסים
  • צנוברים
  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 חבילת חמאה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 200 גרם גבינת שמנת נפוליאון" 16%
  • 2 שמנת לבישול של השף הלבן
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים 2 חצילים לפרוסות דקות וממליחים. סוחטים היטב את הנוזלים ומטגנים במחבת משני הצדדים. בשמן שנותר קולים חופן צנוברים.

  • 02.

    מכינים את הבצק: 3 כוסות קמח, 1/4 כפית מלח, 1 שמנת חמוצה ו-1 חמאה. לשים הכל בקערה עד לבצק אחיד ורך. בתבנית האפייה משטחים את הבצק לשכבה אחידה.

  • 03.

    בקערה מערבבים גבינות: 200 גרם בולגרית מפוררת לחתיכות גסות, 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם גבינת שמנת למריחה, 2 מיכלי שמנת לבישול 15% של השף הלבן, פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח ופלפל וקורט אגוז מוסקט.

  • 04.

    בתבנית האפייה מסדרים שכבה של חצילים מעל הבצק. מפזרים קצת צנוברים. מוזגים מעל מחצית מתערובת הגבינות. מפזרים מעט גבינה צהובה מפוררת ומבצעים את הפעולות פעם נוספת: שכבת חצילים וצנוברים, תערובת גבינות ולסיום גבינה צהובה מפוררת מעל.

  • 05.

    אופים כ-50-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(895)