מתכון פשטידה עם אנטיפסטי וגבינת קממבר במיוחד לחג השבועות | השף הלבן

מתכון פשטידה עם אנטיפסטי וגבינת קממבר

פשטידה חגיגית וטעימה במיוחד לשבועות! השילוב בין שכבת הבצק, הקממבר והאנטיפסטי יוצר פשטידה מיוחדת שאי אפשר להישאר אדישים כלפיה

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון פשטידה עם אנטיפסטי וגבינת קממבר לשבועות
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 8-9 מנות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 3 פלפלים אדומים וצהובים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ
  • 1 בצל סגול חתוך לשמיניות
  • 2 קישואים חתוכים לפרוסות בעובי ½ ס"מ
  • 1 כוס פרחי ברוקולי חלוטים דקה במים חמים
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 4 ביצים
  • 1 כף קמח
  • 1/4 כפית אגוז מסקט
  • 1 חבילה (125 גרם) גבינת קממבר "COLLECTION" חתוכה למשולשים קטנים
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: 2 תבניות מלבניות או עגולות בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, מסדרים עליהן את הירקות (מלבד הברוקולי) ומברישים בשמן זית ומפזרים מלח.

  • 02.

    אופים את הירקות כ-15 דקות עד שהירקות מזהיבים מעט, מעבירים לצלחת ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבניות הפשטידה

  • 04.

    בקערה בינונית מערבבים שמנת, חלב, ביצים, קמח ואגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    מרפדים את תבנית הפאי בבצק ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מסדרים את הירקות בתערובת צבעונית על גבי הבצק, יוצקים מעליהם את הבלילה ומפזרים משלושים של גבינת קממבר

  • 06.

    אופים כ-40-50 דקות עד שהפשטידות מזהיבות ויציבות במרכז.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.