מתכון פשטידה עם אנטיפסטי וגבינת קממבר
פשטידה חגיגית וטעימה במיוחד לשבועות! השילוב בין שכבת הבצק, הקממבר והאנטיפסטי יוצר פשטידה מיוחדת שאי אפשר להישאר אדישים כלפיה

המרכיבים ל 8-9 מנות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 3 פלפלים אדומים וצהובים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ
- 1 בצל סגול חתוך לשמיניות
- 2 קישואים חתוכים לפרוסות בעובי ½ ס"מ
- 1 כוס פרחי ברוקולי חלוטים דקה במים חמים
- ½ כוס שמן זית
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 4 ביצים
- 1 כף קמח
- 1/4 כפית אגוז מסקט
- 1 חבילה (125 גרם) גבינת קממבר "COLLECTION" חתוכה למשולשים קטנים
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, מסדרים עליהן את הירקות (מלבד הברוקולי) ומברישים בשמן זית ומפזרים מלח.
-
02.
אופים את הירקות כ-15 דקות עד שהירקות מזהיבים מעט, מעבירים לצלחת ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
טיימר מופעל
-
03.
מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבניות הפשטידה
-
04.
בקערה בינונית מערבבים שמנת, חלב, ביצים, קמח ואגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל.
-
05.
מרפדים את תבנית הפאי בבצק ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מסדרים את הירקות בתערובת צבעונית על גבי הבצק, יוצקים מעליהם את הבלילה ומפזרים משלושים של גבינת קממבר
-
06.
אופים כ-40-50 דקות עד שהפשטידות מזהיבות ויציבות במרכז.
טיימר מופעל